Miről ismered fel a profi és miről a hobbi ruházatot? A Bicycle Line nyári ruhák prémium vonalon is.

Sokan nem tudják, milyen ruha lenne számukra az ideális, ezért főleg a kezdőkre jellemző, hogy megveszik a legjobb, legprofibb ruhákat, pedig nem is biztos, hogy az lesz nekik a legkényelmesebb és az áll majd rajtuk legjobban. Ezért fontos tisztába lenni azzal, hogy melyik ruhát mire találták, ki és hogy nekünk mire is van szükségünk. Viszont ez fordítva is igaz, ha nagyon sokat és sportosan tekerünk akkor nem érdemes amatőröknek tervezett ruhákban nyomni, mert kényelmetlenné tudja tenni a tekerést, főleg hosszú távon. Szerencsére nem olya nehéz megkülönböztetni őket, akkor sem ha nem ismerjük a gyártó teljes palettáját fejből.

A profiknak és az amatőröknek készült ruháknak is vannak ismertető jegyei. Nem, nem csak a kisebb árcédula az amatőr ruházaton… A nekik szánt mezek egyenesebb testtartáshoz lettek tervezve, ezért ha nagyon előre hajolsz nem lesz tökéletes. Hónaljban vagy eláll, vagy épp bevág, háta felcsúszik, válla gyűrődik. Ugyanez a nadrágnál, ha csípő horpasznál bevág, mikor felhúzod a térded szinte a hasadig, akkor vagy nem jó a szabás vagy nem ilyen testpozícióhoz tervezték, sokkal inkább egyenesebb testtel való tekeréshez. Olyankor ezek a dolgok nem jönnek elő. 

A kialakításban is vannak különbségek, a profi cuccok nagyon rövid has résszel készülnek. Mikor csak állnak egyenesen még a vékonyabb versenyzők hasa is szinte kivillan belőle, és a derekuk is rövidebb. Anyaguk többnyire brutál vékony, szinte át látszik a jobb szellőzés a könnyedebb mozgás és a kisebb súly érdekében. Ezzel szemben az amatőrebb célokra készült mezek elől hátul hasonló hosszúságúak, elég hosszúak ahhoz, hogy kisebb pocakot még jól álcázzon, illetve ne csússzon fel az egész a hátunk közepére. Ez nem csak látható, de érezhető is. Egy profi szett szinte kényelmetlen, ha csak állsz benne, itt ott bevág vagy feszít, szinte összehúz, s csak akkor lesz igazán kényelmes, ha előre hajolsz, és előre nyúlsz, így ülsz egy sportos bringán, ehhez igazították. A hobbi cucc sokkal komfortosabb állva is, nem fogod úgy érezni, mintha az óvodás kisfiad ruhájába tuszkoltad volna be magad.  Kényelmesek akkor is, ha egész nap abban vagy, és nem érzed magad hülyén, ha le kell szállni a bicajról egy fagyira. Vásárláskor ezért fontos tisztázni milyen célra is keresel ruhát, mert ami jó egy pro-nak az nem biztos, hogy neked is jó lesz, illetve biztos nem lesz rossz, de lehet olcsóbban kapsz kényelmesebbet, és még lehet jobban is áll majd.

A Bicycle Line egy olasz cég, régóta van már a piacon, elsősorban inkább a hobbi és amatőr sport szintű ruháiról volt híres ez idáig, a pro szegmensben nem nyúltak bele igazán, vagy legalább is nem akkora sikerrel. Viszont idén nagyon király cuccokkal rukkoltak elő ezen a vonalon is, szerintem abszolút versenyben van a legnagyobb brandekkel.  Szerencsére azért egy kicsit kedvezőbb árazással.

Bár arról volt szó, hogy inkább a hobbi ruházatból mutatunk be párat, de mivel azon a területen már sokan ismerik így az én legnagyobb örömömre aztán nem mégis inkább a profibb vonal került hozzánk. Ennek a fő ok az, hogy mint írtam baromi erős lett az idei kollekció, ami megérdemli, hogy bemutassuk.

Őszintén szólva, nekem hatalmas meglepetést okozott a minősége és a szabása is. Alig vagy egyáltalán nem maradtak el a Castelli mögött Az egyik felsőjükbe konkrétan belezúgtam. Persze továbbra is szuper ruhákat csinálnak amatőr bringásoknak, csak most már a felső kategóriában is komoly tényezők lettek. A hazai forgalmazónál, a Bringaland kerékpárüzletben valódi elérhető raktárkészlettel várják az érdeklődőket.

BL Sqadra S3 Black kantáros nadrág: Nagyon kényelmes a rugalmas Elastic Interface betéttel készül, ami területtől függően három különböző tömörségű szivacsot használ, a legjobb szellőzés/kényelem miatt.

Kimondottan jól lehet benne mozogni, nem érzem túl merevnek, vagy vastagnak, mégis brutál jól védi a hátsóm és kényelmes még a leghosszabb tekeréseknél is, ami érthető, mert kimondottan hosszú távokra ajánlja a gyártó is. A kantár a mostanában megszokott egyenes pánt. Van rajta fényvisszaverő ráadásul tök jól néz ki, a design része. Az oldala kicsit strukturált, olyan mintha erősített lenne, de inkább csak olyan hatású szerintem, mindenesetre szép és jó. A szár passzé részén sok száz mini gumi pötty van, ami jól tart, de nem ragad beléd és mivel elég hosszú ez a rész így természetesen nem is vág bele a bőrbe.  Nagyon szuper abszolút felsőkategóriás nadrág.

Ha mégis kötözködni kell, akkor én még a has részen fejlesztenék, alacsonyabbra hagynám. De amúgy szinte tökéletes a kimondottan a sportos és a profi felhasználóknak szánva. De ez pont egy olyan cucc ami a bevezetővel ellentétben akár amatőröknek is tökéletes. Kék és fekete színben érhető el.

Árak és szín választék itt: https://bringaland.hu/bicycle-line-squadra-s3-kantaros-rovidnadrag-220989?keyword=squadra%20s3

BL Gast-1 S3 Black rövid ujjú mez: Na, ez a nagy kedvencem. Nagyon kényelmes és gyönyörű mez. Anyagán is érződik a minőség és a szabásába sem tudnék bele kötni. A mai trendeknek megfelelően hosszú ujja van, egész könyök hajlatig ér. Mindenhol kellemesen feszes, kicsit kompressziós, de mégis kényelmes. Zsebei optimálisan méretűek és könnyen pakolható bele, nem gyűrődik belül és akad el benne a holmi. Kimondottan szellős, mintha semmi nem lenne rajtad, a hő leadással sem lesz gond, hisz ez a legnyáriasabb mezük, a maga hálós szinte átlátszó anyagával és mélyen kivágott szellős nyakával. A minimalista design szerintem telitalálat. Minden része matt fekete csak az anyag más helyenként, és van némi minimális, de kontrasztos fehér felirat. Ezt nagyon szívesen megtartanám????

kimondottan a sportos és pro felhasználóknak való cucc.

Árak és szín választék itt: https://bringaland.hu/bicycle-line-gast-1-s3-rovid-ujju-mez-220894

BL Trama Base layer aláöltözet

Az aláöltözet nem csak télen hasznos, egy megfelelően kialakított alsó réteg nyáron is kényelmesebbé teheti a bringázást. Segíti az izzadtság elvezetését, és optimális hőfokon tartja tested. Az ujjatlan és rövid ujjú kivitelben is elérhető Trama hálós szerkezetének köszönhetően szuperül szellőzik és tökéletesen illeszkedik a test felszínéhez, anyaga kivezeti az izzadtságot, nagyon gyorsan megszárad, ezzel végig szárazon és komfortosan tartja a testet. Nagyon kellemessé teszi a forró nyári napokon is a bringázást. Ez mindenkinek jó.

https://bringaland.hu/bicycle-line-trama-ujjatlan-alaoltozo-38638?keyword=trama

BL Aenergia zokni

Varrás nélküli új részének és „3D” felső rész kialakításának köszönhetően nagyon kényelmes, kimondottan szellős nyári darab. Közepesen hosszú kivitel, megfelelő erősségű passzé részének egész nap stabilan a helyén tartja, nem csúszkál le.  De a legfontosabb hogy marha jól néz ki és nagyon passzol a nadrághoz és a mezhez???? Öt szuper színben is elérhető

Árak és színek itt: https://bringaland.hu/bicycle-line-aenergia-zokni-43574?keyword=aenergia

Persze hűvösebb napok és eső nyáron is vannak, amire jó, ha van valami szuper kicsi és könnyű mellény vagy esődzseki nálunk.

Mellényben valami szenzációsan jót alkotott a Bicycle Line a Normandia E Black modellel. Ez egy a vízálló front részen is teljesen rugalmas anyagú mellény, ami a tökéletes szabásával kombinálva iszonyat kényelmes. Nem lobog, nem gyűrődik, mindenhol jól illeszkedik. A nyaka is pont jó szűk, de nem szorít és természetesen ez is rugalmas így jól kizárja a menetszelet. Egyszerű matt fekete megjelenése némi diszkrét fényvisszaverős design elemmel és két logóval van csak díszítve, de nem is kell több. Oldalán két zseb nyújt némi pakolási lehetőséget, bár szerintem ezt elengedhetnék róla. Az alján szilikon csík gátolja meg a felcsúszást, valamint kalapácsfejű cipzárat kapott, ami azért jó, mert sokkal kisebb eséllyel csípi be az anyagot és szorul meg az öltözésnél. Nagyon szép pro kinézetű modell. Ezt is nagyon nagy örömmel tudnám a szekrényemben, vagy ha kell magamon.

Aktuális ár itt: https://bringaland.hu/bicycle-line-normandia-e-vizallo-szelmelleny-46367

Egy igazi esős napra pedig ugyanennek a Normandia E Black szériának van egy eső kabátja is, ami nálam az eddigi legjobb, amit próbáltam.  A design a teljesen megegyezik a mellényével, matt fekete, logók és fényvisszaverők. Ami szenzációs, hogy úgy simul rám, mint egy vékony nyári mez, hisz ez is rugalmas anyagú, nem lobog, nem gyűrődik, teljesen vízálló, mégis tök jól lélegzik az anyaga, és mindemellett még hihetetlen pici és könnyű is. Igazi profi bringás szabás, csak bringán kényelmes, de ott tökéletes????

Aktuális ár itt: https://bringaland.hu/bicycle-line-normandia-e-vizallo-szelkabat-46732

Ha egy picivel lezserebb Gravelesebb stílusban nyomulnál, akkor erre is van megoldás, ezek a ruhák nem csak a profikank állnak jól:

BL Sterrato Black kantáros gravel nadrág. Egy kicsivel egyszerűbb design jellemzi, de ettől még ez is nagyon szép. Különlegessége, hogy a gravelhez és hosszú távú bringázásokhoz igazítva kapott három zsebet a combok külső oldalára, illetve hátra, ezekkel némi extra pakolási helyet kap a bringás, ami jól jön az ilyen ride-okon. Ezen kívül csak egy fényvisszaverős logó díszíti. A betétje ennek is nagyon kényelmes. A hosszú távú komfort és a jobb szellőzés érdekében, egy lyukakkal ellátott zselés betét található az ülőgumók alatt, a többi rész pedig hagy kényelmesen, szabadon mozogni.  A combon, a passzé részt itt is sok száz kis gumi, vagy szilikon pötty tartja helyén. Szuper jól sikerült megoldás.

Színek és árak itt: https://bringaland.hu/bicycle-line-sterrato-kantaros-rovidnadrag-60883?keyword=sterrato

Ehhez felsőnek én a BL Popolarissima S3 Navy blue-t választottam. Ez is ugyanolyan letisztult egyszerű design, szép sötét kék semmi sallang, csak minimális, de kontrasztos fehér feliratok itt ott. Szuper kényelmes, olyan, mintha rám öntötték volna. Anyaga teljesen elasztikus, nagyon kényelmes, hűs érzés, hónalj résznél lézerrel vágott szellőző lyukak is vannak az extra szellőzésért. A derekánál pedig egy szilikon csík akadályozza meg az elmozdulást.

Bár a feketére mondják, hogy slankít, én mégis ebben láttam vékonyabbnak magam. Szabása ennek is inkábba pro irányban mutat, rövid hát és még rövidebb has rész. Hosszú, könyökig érő ujjak és viszonylag mélyen kivágott nyak rész. Szuper a forró nyári napokra, de ez nem csak egy háló, mint a Gast-1 volt. Érzésre mintha semmi nem lenne rajtam.

Három színben érhető el.

Árak és színek itt: https://bringaland.hu/bicycle-line-popolarissima-s3-rovid-ujju-mez-224068?keyword=popolarissima

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like