Shimano Team rövid ujjú Mez

Az elmúlt napokban több Shimano ruházatot is kipróbálhattam, az egyik csúcs cipőjüket, egy szuper erős nadrágot, egy kiváló ár/érték arányú photocromaticus szemüveget és most egy gyönyörű mezt is kaptam tőlük.  Pontosabban én választottam, mert már a képeken is nagyon tetszett. Persze azok sokszor igencsak eltérnek a valóságtól, így kissé ez esetben is. De szerencsére pozitív irányba, mert élőben még sokkal szebb.

Az anyagát tekintve 100% újrahasznosított, műszálas anyag, ami nálam mindenképp plusz pont. Alaposan átnézve, sehol nem látni semmi hibát, gyönyörű varrások és érezhető minőségi anyag. Maga a gyártás amúgy európai, konkrétan Romániában készül. Ami rengeteg ruházati világ cég gyártóhelye mellesleg. Természetesen kapott a hátsó részre egy design-os kis fényvisszaverő elemet is, ami olyan jól sikerült, hogy elsőre nem is jött le, hogy az az, hanem csak azt hittem valami dekor elem.

Na és a tapasztalatok:

Első látásra és tapintásra határozottan az volt az érzésem, hogy egy nagyon erős darab, olyan érzés volt kicsit, mint a régebbi klasszikus mez anyagok, nem olyan, mint a mostani ultra lite szinte átlátszó darabok. Kicsit emiatt féltem is, hogy majd lehet nem lesz elég kényelmes vagy szellős, de ez szerencsére nem így lett. Iszonyat jól szárad és elvezeti az izzadtságot, jobban, mint jó néhány kimondottan pro, versenyzésre tervezett mezem, elasztikus anyaggal.  Nagyon kényelmes a szabása és gondoltak az apró részletekre is. A derekánál egy kis szilikon csík segít stabilan a helyén tartani a mezt, ha megpakolod a zsebeit, akkor sem kezd el a nyakad és a feneked közt vándorolni a mez, ha olyan a terep. Itt külön kiemelném, hogy nagyon bejött, abszolút optimális a hátrész hossza, se nem túl rövid, se nem lóg a fenekedre. Én erre elég érzékeny vagyok. Ujja szintén nem a versenyzői stílust idéző könyökig érő verzió, hanem mint a régiek. A rejtett cipzár teljes hosszban széthúzható, én csak ilyet hordok már 14 éve és másnak is ezt javasolnám, kényelmesebb felvenni, és jobban át lehet szellőztetni, ha már túl meleg lenne.  A nyak résznél valami ultra lapos, látszó varratok nélküli varrás van, a még nagyobb kényelem és a kidörzsölődés elkerülésének érdekében. Nem tudom e miatt-e vagy sem, de kényelmes az biztos. Ami nálam még kritikus tud lenni az a hónalj rész szabása, a szűkebb szabású mezek néha zsibbadásig szorítják a kezem. A Shimano Team meznél ilyen gondom nem volt egyáltalán, pedig passzosan illeszkedik és mint írtam inkább kicsit klasszikus, merevebb, erősebb anyagú nem pedig nyúlós, ultra vékony.  Ennek okán viszont azt hiszem egy igazán tartós darabbal van dolgom, de ez nyilván nem derül ki pár alkalomból. Amit nem szeret az a szeder tüske, de sajna azt annyira semmi sem tolerálja. Szóval óvatosan szüretelj benne.

Szerintem ez egy rohadt jó mez! Nagyon jó látni, hogy a Shimano is ilyen szép mezeket képes tervezni. Nagyon jól megy a klasszikus bringás gatyákhoz is, de a bő szárú endurosabb fazonhoz is. Vagány, strapabíró és kényelmes darab. És bár szubjektív, de kiemelném a színét, zöldes kékes átmenetes cucc, olyan, mint egy színskála ezen tartománya. De hozzátenném, hogy másik öt szín és grafika érhető el ugyanebből a modellből, ha esetleg neked nem ez a színvilágod. Nekem viszont nagyon bejött, és bár van elég mezem, de megtartom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like