Abus Sisak újdonságok 2022-re

Ez az első termékbemutató, amit elvállaltunk, ez nem teszt csak az újdonságok bemutatása. Ilyen bemutatót a jövőben is csak olyan cégeknek fogunk csinálni, akinek a termékeit ismerjük és már vakon is megbízunk bennük.

Mivel az Abus Airbraker sisakját használtam 2021 nagyrészében Xc-re és Road-ra, így van tapasztalatom a márkával és nagyon pozitív véleménnyel vagyok róluk.

Bár az ABUS 1995-óta gyárt sisakokat, de csak az utóbbi években gyúrt rá igazán. És milyen jól tette, sikerült olyan sisakokkal előrukkolni, ami kicsit design-ban is egyedi, nem összekeverhető más márkákkal, és van bennük bőven innováció is, mint pl a MIPS és a QUIN rendszer, aminek a tömör lényege, hogy érzékeli egy a sisakba integrált szenzor, ha esel és automatikusan küldi a riasztást és a balaeset koordinátáit az előre beállított személynek, aki tud neked segítséget hívni, így egyedül is sokkal nagyobb biztonságban tekerhetsz.

A paletta széles, minden fehasználási körre van modelljük. A színválaszték meg egészen elképesztő, nem is tudom van-e más márka, akinek ilyen bőséges lenne. Az Aventornak konkrétan 39 színváltozata van!! Ezeknek és persze a kiváló minőségnek köszönhetően napjainkban a világ 3 legnagyobb sisakgyártója közt van, a legszélesebb választékkal. A weblapjuk kicsit félre vihet, ugyanis a road modellek közt található Airbraker és Stormchaser sisakok tökéletes XC sisaknak is, mint ahogy ezt világkupákon láthatjuk is a versenyzőkön. Náluk az MTB vonal elsősorban a trail, enduro és DH vonalat jelenti.

Természetesen a versenysportban is jelen vannak, nem is akárhogy, komoly hangsúlyt fektetnek rá hogy a világ legjobbjain is láthassuk termékeiket, akik azért szintén odafigyelnek rá hogy a lehető legjobb felszereléseket használják a kiélezett versenyeken. Legismertebb szponzoráltjaik Valverde és a Movistarból, Mathieu van der Poel  és az Alpecin team, Endurobó szakágban Cedrik Gracia és Ritchie Schley többek közt. Ők ketten és a Movistar ráadásul a fejlesztésben is részt vesznek.

https://trailhead.hu/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/

Mi most öt sisakjukat szeretnénk kicsit bemutatni nektek:

Napjaink sláger szakága az enduro és a down country, ezeket a trendeket az ABUS is tudja és igyekszik is kiszolgálni. Több modellt is gyárt kimondottan endurora, all mountain célokra. A csúcsmodell ebben a kategóriában a Cliffhanger, ez egy igazi, profi Enduro sisak. Bár a tervezésnél a fő szempont a maximális védelem, de ugyanúgy jellemzi a jó szellőzés, (14 szellőzővel), és a kis súly is (380gram M-es méretben), de a fő szempont természetesen a megerősített biztonság, mivel komoly tempóhoz és ennek megfelelően időnként komoly esésekhez tervezték. Ezt szolgálja a 3 rétegű Double-Shell In-Mold technológia és az EPS-be integrált szerkezeterősítés is.

A kényelm és praktikum érdekében állítható magasságú napellenzőt kapott, ami alatt elfér a szemüveg, ha épp nincs rá szükség. De ennek ven egy speciaális rögzítő rendszere is a GoogFit is. Természetesen a Copf kompatibilis és a Zoom Ace állítórendszerrel mindenki a fej méretéhez és fromájához tudja állítani. A legjobb választás ha profi enduro sisakot keresel.

A Cliffhangert 6 színben és 3 méretben gyártják, ami elég bőséges választékot jelent. De természetesen kapható QUIN és MIPS verzió is belőle. Várhatóan 2022. augusztusától lesz elérhető.

Árak: 56.360.-ft tól. A MIPS-es verzió: 59.490.-ft A QUIN-verzió: 68.890.-ft

  • Double-Shell In-Mold technológia a külső héj és az ütéselnyelő sisakanyag (EPS) tartós kapcsolatáért
  • Zoom Ace MTB: Szabályozható magasságú állítórendszer a fejmérethez való tökéletes alkalmazkodásért
  • Copf kompatibilitás: A sisak copfot viselőknek is kiválóan alkalmas
  • Oldalirányban állítható, csúszásmentes TriVider pántrendszer
  • QUIN ready: Utólag is beszelerhező Quin chip lehetőség
  • ActiCage: Az EPS-be integrált szerkezeterősítés a stabilitás optimalizálásához
  • Öntött alsó héj a nagyobb tartósságért
  • Állítható magasságú napellenző
  • GoggFit: Olyan szerkezet, amely lehetővé teszi a szemüveg rögzítését, ha a sportolónak nincs rá szüksége a kerékpározás közben
  • Szellőzés: kiváló szellőzés 8 légbevezető és 6 levegőkivezető nyíláson keresztül

A Moventor 2.0 egy All Montain/ Light Enduro sisak, de nem csak megjelenésében különbözik a nagytesótol. Itt a fő szempont a tervezés során kicsit eltolódott az egész napos tekerések követelményeinek kiszolgálása felé, ennek megfelelően a jobb szellőzés érdekében több szellőzőt (19db) kapott, és könnyebb is picit (340gramm/M). Igazi Down Country sisak, erős, stabil, fokozott tarkóvédelem, de már kimagasló szellőzés jellemzi. De nagy hangsúlyt kap a magas szintű védelem is ennek megfelelően ennél a modellnél is megtalálható a Double-Shell In-Mold technológia és az öntött alsó héj.

Ideális választás az olyan all mountain bringásoknak, akik már komoly tempót mennek, de nem csak lefelé hanem egésznapos hosszú tekerésekre is.

A Moventor 2.0 is 6 színben és 3 méretben kapható, valamint természetesen MIPS és QUIN verzióban is elérhető.

Árak: 36.980.-ft tól. A MIPS-es verzió: 47.550.-ft A QUIN-verzió: 58.120.-ft

  • Double-Shell In-Mold technológia a külső héj és az ütéselnyelő sisakanyag (EPS) tartós kapcsolatáért
  • Zoom Ace MTB: Szabályozható magasságú állítórendszer a fejmérethez való tökéletes alkalmazkodásért
  • Copf kompatibilitás: A sisak copfot viselőknek is kiválóan alkalmas
  • Oldalirányban állítható, csúszásmentes TriVider pántrendszer
  • Öntött alsó héj a jobb tartósságért
  • QUIN ready: Utólag is beszerelhető QUIN chip lehetőség
  • GoggFit: Olyan szerkezet, amely lehetővé teszi a szemüveg rögzítését, ha a sportolónak nincs rá szüksége a kerékpározás közben
  • Szellőzés: kiváló szellőzés 10 légbevezető és 9 levegőkivezető nyíláson keresztül

A MoDrop is egy igazi mindenes az ABUS palettáján. Kedvezőbb árával és sokoldalú felhasználási lehetőségeivel, sokak kedvence lesz. Nem volt könnyű dolga a designereknek, mert a MoDrop-nak egyszerre kell megfelelni az igazi montis felhasználók és a családi kirándulók igényeinek, mind külsőre mind funkcionálisan. De ügyesek voltak és tökéletesen megoldották, egy nagyon jópofa sisak került ki a kezük közül. Súlya 330gramm/M, ami14 szellőzővel van ellátva. És még szintén Double-Shell In-Mold technológiaával készül.

A MoDrop-nál már bogárhálóval is találkozhatunk, amit nagyon sokan szeretnek főleg a nem professzionális felhasználók közül, de mégis csak kevés sisakban található meg. Valamint, természetesen minden kényelmet segítő fejlesztést is magában hordoz ez a modell is.

A MoDrop már 7 színben és szokás szerint 3 méretben érhető el, valamint már ennél a típusnál is van MIPS és QUIN verzió.

Árak: 35.220.-ft tól. A MIPS-es verzió: 42.260.-ft A QUIN-verzió: 52.830.-ft

  • Double-Shell In-Mold technológia a külső héj és az ütéselnyelő sisakanyag (EPS) tartós kapcsolatáért
  • Zoom Ace MTB: Szabályozható magasságú állítórendszer a fejmérethez való tökéletes alkalmazkodásért
  • Copf kompatibilitás: A sisak copfot viselőknek is kiválóan alkalmas
  • Oldalirányban állítható, csúszásmentes TriVider pántosztó
  • Öntött alsó héj a tartósabb sisakért
  • QUIN ready: utólag is beszerelhető QUIN chip lehetőség
  • GoggFit: MX szemüveg rögzítési lehetőség, ha a sportolónak nincs rá szüksége a kerékpározás közben.
  • Szellőzés: ennél a sisaktípusnál a kiváló szellőzést 6 légbevezető és 8 levegőkivezető nyílás biztosítja
  • Bogárháló: átfogó védelem a rovarok ellen

A MoTrip modellt a kezdő montisoknak illetve városi ingázóknak mindennapi használatra tervezték.  Ennek megfelelően az ára is kedvezőbb. Az elsődleges szempont a kényelem és a védelem ennél a tipusnál, hisz nem pro riderek nyúzzák majd a maximumon. Viszont megvannak benne azok a fejlesztések amik a mindennapokban a kényelmet szolgálják. Jó szellőzés, 14 szellőzővel és kedvező 340grammos súly. A kényelem érdekében a MoTrip MTB állítórendszerrel van felszerelve. Ez lehetővé teszi mind a méret egyéni beállítását, mind a tarkórészén lévő állítókerék magasságának állítását. Ez nagy előny a copfot viselők számára, mivel a magasság beállításával helyet tudnak csinálni a copf számára.

A szokásosnak mondható 3 méret és hat szín választható a MoTrip-ből is. Viszont itt már nem találkozhatunk MIPS vagy QUIN verzióval.  

Árak: 25.430.-ft

  • In-Mold technológia a külső héj és az ütéselnyelő sisakanyag (EPS) tartós kapcsolatáért
  • Zoom Ace MTB: Szabályozható magasságú állítórendszer a fejmérethez való tökéletes alkalmazkodásért
  • Copf kompatibilitás: A sisak copfot viselőknek is kiválóan alkalmas
  • Állítható pántosztó
  • Állítható magasságú napellenző
  • Szellőzés: kiváló szellőzés 6 légbevezető és 8 levegőkivezető nyíláson keresztül

Az AirDrop fullface sisak a Enduro és DH megszállottaknak készült. Alapból MIPS-es belső résszel készül a jobb ütés elnyelés érdekében, de vásárolható MIPS+QUIN rendszerű is. A 17db szellőzőnek köszönhetően kimagaslóan jó szellőzésű, és részben ennek is köszönhetően alacsony súlyú is, mindössze 790gramm az S/M méret. Két méretben és négy színben érhető el.

Az AirDrop a egyébként gyakori kulcscsontsérülések esélyének csökkentése érdekében kulcscsontvédő betéteket is kapott. És temészetesen In-Mold technológiával készűl.

A kényelem érdekében légáteresztő párnákkal és a fül résznél megfelelő communikációs csatornákkal van ellátva. Ez azonkívűl, hogy segít hallani ha a haverod akar valamit, nagyban hozzájárul a tér érzékeléshez és az egyensúlyhoz, mivel ugye az egyensúlyozó szervünk, vagy szenzorunk a fülben található. Ez egy nagyon fontos részlet, hogy egy igazán jó sisak szülessen.

A napellenzője nagy szögben álljtható és szemüveg kompatibils tervezés. Bár nem teszteltük, de ránézésre nagyon igényes, profi fullface sisakot sikerült alkotnijuk. Szívesen kipróbálnánk.

Elvileg 2022 év végétől lesz elérhető, mivel igazából ez egy 2023-as modell már.

Árak: A MIPS-es verzió: 87.680.-ft.-ft A MIPS/QUIN-verzió: 106.470.-ft

  • In-Mold gyártás a külső héjjal való tartós kötés érdekében, ütéselnyelő sisakanyaggal (EPS)
  • Zoom Ace FF: fejmérethez igazodó állítórendszer
  • Kulcscsontvédő élek
  • QUIN ready: Utólag is beszerelhető Quin chip lehetőség
  • Cserélhető és nagy szögben állítható napellenző
  • Az ACS – ABUS kommunikációs hangcsatornák növelik a térbeli koordinációt.
  • Légáteresztő, behelyezhető állpárnák
  • Szemüveghez alkalmas kialakítás
  • Dupla D-gyűrűs csatrendszer
  • Szellőzés: kiváló szellőzés 11 légbevezető és 6 levegőkivezető nyíláson keresztül
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like