Rudy Project Spinshield Photo-cromic  szemüveg teszt

A Rudy Project Hungary jóvoltából ezúttal a SPINSHIELD BLACK/IMPACTX2 PHOTOCHROMIC BLACK tesztelhettem. Igazából egyszer pár napra már tavaly nyáron is sikerült tekernem benne, de csak keveset sajna. Viszont nagyon megszerettem azonnal, így nagyon örültem a mostani felkérésnek. 

A Spinshield modell az aktive lifestyle kategóriába tartozik, azaz, nem kimondottan csak sport szemcsi, de nem is csak utcai, hanem a kettő ötvözete. Utcán laza vagány stílust ad, míg sportolás közben meg kicsit retro, laza sportolóst. Ennek ellenére lehet látni profi versenyzőkön is időnként, hisz arra is tökéletes. Bár a Cutline-al ellentétben nem lehet rajta állítani sem az orrnyergén sem a szárán. Ennek ellenére azért a legtöbb embernek biztos, hogy tökéletes lesz, nekem az volt. De mindenképp érdemes felpróbálni vásárlás előtt ezt is. 

Az orr és a szár rész is egy kis gumi betéttel van ellátva, ami az ergonomikus kialakítással együtt nagyon kényelmessé és stabillá teszi. Nekem ilyen téren csillagos ötös. Minimális mozgolódást tapasztaltam és azt is csak az orromnál, de amúgy nagyon a helyén volt. A sisakkal sem került összeütközésbe, de ezt is nyilván érdemes kipróbálni, mert minden fej és sisak más. Bár szellőző nyílásai nincsenek de mivel egy kicsit lazábban követi az arc vonalát így pont elegendő légmozgás van mögötte ahhoz, hogy ne párásodjon egyáltalán.

Bármilyen szuper is, én mégsem a keret miatt szerettem meg azonnal, hanem a IMPACTX2 PHOTOCHROMIC BLACK fényre sötétedő és törhetetlen lencse miatt. Évek óta ilyeneket használok elsősorban és nem is tudom elképzelni, hogy lehet nem fényre sötétedő lencsével sportolni terepen. Annyira sokat segít, hogy ilyen széles spektrumon (17-78%) tudja változtatni a fényáteresztő képességet. Most, hogy hosszabb ideig nálam volt, végre ki tudtam próbálni minden környezetben. Vakító havon síeléstől az éjszakai bringázásig.  Annyira ki tud világosodni a lencse, hogy gyakorlatilag szemmel nem érzékelhető az a 22% és nyugodtan használható éjszaka is. Csináltam is erről egy fotót amin jól látszik mennyire víztiszta, ha sötét van.

Ugyanakkor a vakító napsütésben is szuper a cucc. Nagyon természetes színe van, tehát se nem hideg se nem meleg színű bentről nézve a világ. Imádom. Kintről viszont teljesen átlátszóból teljesen beláthatatlanra tud sötétedni. Ami még kimondottan bejött benne, hogy az oldalról/hátulról beeső fény sem tükröződik a lencsén, és nem zavarja ezzel a látást.

Csak ajánlani tudom, ha te is szereted ezt a kicsit street, kicsit 80-as évek stílust, egy nagy adag sportossággal megfűszerezve, akkor ez egy remek választás.

A Rudy Project Spinshield jelenleg 12 különböző lencse/keret színösszeállításban érhető el, gondolom azért is van ennyire sok féle, mert egyrészt szépek, másrészt a lencséik nem cserélhetőek. Az általam tesztelt modell 67900t, de más verziók már 35000ft-tól is elérhetők.

  • Grilamid alapanyagú keret
  • kis bázisgörbület (5)
  • nedvességre is tapadó gumírozású szárvégek és orrnyereg
  • mikroszálas zsák tartozéka
  • 2 év garancia
  • Made in Italy
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like