Rudy Project Cutline szemüveg fényre sötétedő lencsével, szerelem első látásra!

Nagyon örültem a Rudy Project Magyarország felkérésének, régóta kíváncsi voltam a fényre sötétedő ImpactX lencséjükre. Pár barátom az égig dicsérte, én meg más márkák hasonló lencséit használtam már korábban többet is, így azt gondolom, igazán objektívan tudom megítélni, mit tud a Cutline és ImpactX lencse.

Régebben sokat versenyeztem a szemüvegeikben, akkor is szerettem, némelyik azóta is megvan, jól bírják, csak hát már olyan retrók, hogy munkavédelmi szemüveg státuszba kerültek a műhelyben.

Nézzük először a száraz tényeket a katalógusból

tömeg: 36 gramm
szárhossz: 128 mm
lencseméret: 141×62 mm
bázis: 7

 • keret nélküli kialakítás
 • Grilamid alapanyagú szárak, de elérhető Graphene változatban is, melynek szakítószilárdsága a gyémántéval vetekszik!
 • PowerFlow szellőzés
 • arcra állítható orrnyereg
 • arcra állítható szárvégek
 • nedvességre is tapadó gumírozások
 • cserélhető lencsék – köztük a törhetetlen és fényre sötétedő ImpactXlencsék
 • Graphene rugó és fém csavarok
 • cserélhető bumperek
 • bumperek révén négy különböző módon hordható
 • egyedire szabható – custom kitben elérhető különböző színű szárgumi, szárlogó, bumperek és orrnyereg
 • dioptriázható – RX INSERT technológiával könnyű, gyors és pénztárcabarát legyárthatóságot nyújt, nagyjából -8.00 – +7.00 dioptriatartományban*
 • keménytok és mikroszálas zsák tartozéka
 • 2 év garancia

Rohadt nehéz szemüveget tesztelni, mert egyrészt elég szubjektív, ki milyen lencsét szeret, vagy mi illeszkedik a fejformájához, másrészt nagyon tömören össze lehet foglalni, hogy egy szemüveg valakinek vagy jó, vagy nem. Hát ez rohadt jó!

Ez annyira nem is lep meg, számítottam rá, nem érhet csalódás, de hogy ennyire bejön, az még nekem is meglepetés volt. Nekem személy szerint a White keret-White Bumpers és a ImpactX2 Photocromic Laser Purple lencse van, amit saját ízlésemnek megfelelően választottam és ennek okán imádom, nekem ez jött be legjobban.  Hihetetlen mennyire széles skálán működik a gyakorlatban is a fényre sötétedő lencse. Még mikor szinte teljesen rám sötétedett, akkor is simán tudtam használni. annak ellenére, hogy az általam választott szemüvegben az a ImpactX2 Laser Purple lencse van, mely csak 48%-osra világosodik ki, de létezik olyan változata ezen lencséknek, mely 78%-osra (közel víztisztává) világosodik!

Ugyanakkor a legszikrázóbb napsütésben is tökéletesen működik, megfelelően sötétedik be. Teszi mindezt elég gyorsan, ugyan nem méricskéltem mennyi idő alatt, de így visszagondolva az elmúlt hónapok alatt, amióta használom egyszer sem volt az az érzésem, hogy nem teszi elég gyorsan a dolgát, szóval működik élesben is. 

A gyártó szerint garantáltan törhetetlen, és erre élettartam garanciát vállalnak. Ez nálam további előny, mert sokat utazok és ott kap néha, meg amúgy sem nagyon tudok vigyázni ezekre. Nagyon tetszik a színe kívülről is, az meg pláne, hogy kintről nézve gyakorlatilag vaksötétben is megtartja ezt a menő kékes-lilás színét, ha nem is teljesen, de elég jól, ugyanakkor bentről pedig szinte víztiszta lesz, bár hivatalosan 8-48% közt változatja a fényáteresztő képességét ez a gyakorlatban érzésre 90-nak tűnik legalább.

Bentről inkább kicsit meleg a színárnyalat, én ezt szeretem, de akinek más színhőmérsékletű lencsék jönnek be, az összesen 10 féle lencséből és 17 fajta keretből illetve azok variálásából választhat. Szerintem a legválogatósabbak is találnak nekik tetszőt. Terepen is remekül kiemeli a kontrasztokat, jól látni benne mindent, ami közvetve szerepet játszhat a fogorvosod meggazdagodásában. Párásodás nálam egyszer sem fordult elő, de huzat sincs benne, a szellőzése pont optimális. És természetesen dioptrizálható is!!!

A keret különlegessége, hogy négyféleképpen variálható a frame, lehet full frame, csak alul, csak felül vagy keret nélkül is használni. Ki hogy szereti. Illetve ennek megfelelően a színekkel is játszhatsz saját ízlésednek megfelelően. Az orr és fül rész állítható, hajlítható. Gumírozása, kényelmes jól tapad és tart, és tartósnak is tűnik, de ha mégis elhasználódik, lehet venni másik gumit ráEzek segítségével szinte bárki a fejromájához igazíthatja a szemüveget, hogy az megfelelő magasságban és távolságra legyen a szemekhez képest, és persze stabil is maradjon.

Összegezve, a valaha volt legjobb szemüvegem, (pedig az előzőre is ezt mondtam)  maximálisan elégedett vagyok vele. És csak ajánlani tudom. Max pontos a cucc.

Az általam használt verzió ára 84900ft, de a sima feketébe sötétedő változata kicsivel olcsóbb,  77 900 forint. Az ár nyilván megosztó, van akinek drága, de van drágább is a piacon. Az viszont biztos, hogy az egyik legjobb, ha nem a legjobb szemüveget kapod cserébe.

Köszönöm Rudy Project Magyarország (www.rudyproject.hu) –nak, hogy ilyen nagyszerű szemüvegeket használhatok az utam során, tényleg nagyon bátran merem ajánlani őket, maximálisan elégedett voltam a Cutline-al és a Spinair szemüveggel is, amiről hamarosan szintén leírom a tapasztalataim.

https://trailhead.hu/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You May Also Like