Ergon GXR-L markolat, mikor már azt hiszed, nem tudnak már újat vagy jobbat…

Mint mindenhez, ehhez is kíváncsian, de egyidejűleg kicsit szkeptikusan álltam, mégis mi újat lehet még 30 év után mutatni egy markolatban. Gondoltam persze szuper lesz meg minden, de mit adhat, amit más nem tud? Aztán kiderült, hogy megtaláltam életem legjobb markolatát. Pedig azért találkoztam már sok jóval, de ez mindent visz nálam.

Sikere számos apró tényezőnek köszönhető. Nem mondom, hogy ez estben az Ergon ergonómia alapokra épített, de ez esetben épp csak érzékelhető speciális forma világa hozta le az égről nekem a csillagokat, de talán kicsit hozzá tesz ez is. Itt a nagy varázslat véleményem szerint egyrészt a vaskosabb méret, ami az én hosszú újaimnak alap kritérium, sokkal stabilabb vele a fogás így. De természetesen van kisebb méret is, rövidebb ujjúaknak. Másrészt az anyaga maga, ami varázslat, ez valami Air Cell Rubber cucc amúgy, ami fogalmam sincs mi, de nem is érdekel, mocsok jó és pont.

-Jó, mert nem csúszik, vizesen és izzadtan sem, pedig erre kimondottan felhívták a figyelmem, hogy kesztyű nélkül nedvesen sikamlós lehet. Hát nálam nem, az én bőrömmel nem, sőt, az egyik, ha nem a legjobban tapadó markolat, anélkül, hogy olyan érzésed lenne, hogy mindjárt a kezedbe ragad vagy olvad az egész.

-Jó, mert pont olyan a sűrűsége, ami még stabil kontaktot biztosít, ugyanakkor tök jól csillapít, nyeli el az ütéseket. Nem csak duma, tényleg…!

Cseh pályákon teszteltem, gyökér és kőrengetegben, pl a Trutnov trails-en, szóval rögtön mély víz és szerelem első tapira. Sokat látott S. Józsi barátom is azonnal megkívánta, pedig ő is látott és próbált ezt-azt az elmúlt 30 igen aktív bringás éve során.

Nekem az abszolút best, marad a bicajomon!!! Annyira jól sikerült az egész, hogy nem nagyon lehet mit hozzáfűzni, egyszerűen jobb vele!

Néhány technikai információ a végére

-Mag nélküli, nem csavaros markolat, amit kis vízzel viszonylag könnyen fel lehet szerelni. Miután kiszárad nagyon stabilan illeszkedik, a legdurvább traileken sem mozdult el, és 5 órás esőben, kocsitetőn utaztatás után sem ment alá víz.

-Négy színben és két méretben kapható

-Made in Germany, ami azért reményt ad a minőségre és a tartósságra

-Súlya 105gramm a masszív kormány vég dugókkal együtt az L/XL méretben (90g az S-es)

Ára szerintem kimondottan kedvező 7990Ft

https://boneshaker.hu/markolat-ergon-xcmaraton-gxr-small-fekete-ujdonsag-337007015?keyword=ergon%20gxr

https://trailhead.hu/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like