Rudy Project Spinair 57 a legjobb mindenes

A Rudy Project volt olyan jó fej és nem csak sportszemüveggel látott el az útra, hanem egy igazán menő utcai/sport szemüveget is kaptam. Ennek legalább annyira örültem, mint a Cutline-nak.

Egyetlen bajom volt csak vele, hogy rohadt nehéz választani a sok vagány szín közül. Összesen 8 különböző színösszeállítás létezik és tényleg egyik szebb, mint a másik, legszívesebben mindből vittem volna. Végül nagy nehezen, a bent dolgozó hölgyek véleményét is kikérve sikerül kiválasztanom a Spinair 57 Crystal Graphite/Polar 3FX Multilaser green verziót.

Az állítható szárvégek és a hozzá járó két különböző méretű orrnyereg segít a maximális kényelem kialakításában, de nekem így tökéletes, ahogy a polcról levettem. Persze ez szubjektív, de azért van a Rudy Project szalon és sok kereskedő partnerük, hogy bemész és tudsz válogatni, mi passzol a fejedhez és az egyéniségedhez. Kipróbálhatod a típusokat és a lencséket. Ezt leginkább így lehet.

Bringán és egyéb sportoknál is tökéletesen bevált, de azért ez a lencse nem a Photocromic, mint a múltkor bemutatott Cutline lencséje. Ez tényleg inkább a vakító vagy erős napsütésben ideális, sötét erdőbe nekem már kicsit sötét a 16%-os fényáteresztés! Nem arra tervezték. De ha nappal szemben kellett röplabdázni a strandon, akkor verhetetlen. Mindenki el volt ájulva tőle, mikor kölcsönadtam. Ebben fontos szerepe lehetett a Polar 3FX  Multilaser lencsének is. A Polar 3FX, ami a Rudy Project egy saját fejlesztésű polarizációs technológiája. Kiválóan kiszűr minden zavaró fényt és csökkenti a szem fáradékonyságát A multilaser pedig egy Többrétegű fém-oxidos bevonat a lencse külsején, melynek köszönhetően a lencse “tükrös” kinézetet kap, és jobban szűri a szúró, csillogó fényeket (de nem polarizált lencse hatással), valamint emellett extravagáns külcsínyt biztosít. Így a multilaser lencsék két-három színben pompáznak fény rávetülési szögtől függően!

Az Spinair 57 végig kísért a 10 hónapos utamon, naponta használtam és használom azóta is. És ha lehet, még jobban szeretem, mint az első nap. Látott ez mindent, bringázást, futást, kajakozást, mászást, kanyonozást, strand röplabdázást, havat, homokvihart, tengeri vihart, sósvizet, naptejet, izzadtságot, mexikói vakító napsütést és sajnos egy mexikói magassághoz tervezett útjelző tábla sarkát is. Amennyire tudom ez a lencse pont nem golyóálló, de így is megmentette a szemem. Figyelmetlen voltam és gyakorlatilag belefordultam gyalog egy alumínium közlekedési táblába. Lett egy kis pötty a lencsén, ahol szinte belefúródott a tábla éles sarka. Da ha nincs rajtam szinte biztos annyi a szememnek. Úgyhogy örökre hálás vagyok neki! Ráadásul a szemüveg továbbra is használható, bentről nem is látszik a kis sérülés.

Na de azért nem ez a fő feladata egy napszemüvegnek, ez inkább csak a másodlagos funkciója ideális esetben. Az elsődlegesről mit lehet mondani, hogy ne legyen izzadtság szagú? Tényleg imádom, jók a színei, bentről is, meg hát kívülről is. Ez egy tökéletes laza, de mégis elegáns, kicsit sportos, de leginkább divatos szemüveg, amiben ugyanúgy elmehetsz sportolni bármit mint ahogy megjelenhetsz vele egy bulin.

Brutál intenzív 10 hónap áll mögöttünk, de semmi nyoma az elhasználódásnak, leszámítva, hogy az alu lemez sarka keményebb azért, mint a lencse, teljesen hibátlan, nincs karc, nincs gumi mállás, és nincs réteg leválás a lencséről. Tuti sokáig meglesz még nálam.

A Spinair modellek ára 36900ft-tól indul és 64900-ft-ig tart, ami az általam használt modell ára konkrétan.  Bár kifejezetten olcsónak nem nevezhetők, de a szemünk védelme és a várható hosszabb élettartam miatt szerintem mindenképp megéri.

Köszönöm Rudy Project Magyarország (www.rudyproject.hu) –nak, hogy két ilyen fantasztikus szemüvegen keresztül csodálhattam meg a világ legszebb tájait és, hogy mindkettő megvédte egy-egy alkalommal a szemem világát. Külön köszönet, hogy az üzletben valódi szakértelemmel segítettek a számomra megfelelő modellek kiválasztásában.

https://trailhead.hu/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like