Zefal Z Adventure R17  nyereg táska, montis csavargásra és lite-bikepacking célokra!

Nemrég fedeztem fel egy új (bár lehet csak számomra) utazós/montizós stílust, a „Bike Packing light-ot” (így neveztem el magamban). Kevesebb cucc, több kényelem… öregszem na. Igazából csak a legminimálisabb felszereléseket cipelem magammal, ami összesen a táskával együtt max 1.5-2 kilót jelent, flipp-flopp, szél mellény vagy dzseki, egy gatya, egy póló, akkubank, fogkefe, mini fogkrém, teló töltő, egy pici, de erős lámpa, vitaminok mini porcióban és persze a bicaj/gumi javító eszközei.

Minden estére előre szállást foglalok, bringás ruhát esténként kimosom, kaját veszek útközben, így haladok pontról pontra, pl. az országos Kék-en. Ehhez kellett egy egyszerű, stabil, könnyű és olcsó megoldás a cuccaim cipelésre, azaz egy jó táska. Lehetőleg valahova bicajra, mert azért az mégiscsak kényelmesebb, ha napi 6-8 órát mész naponta a dög melegben. A kezdeti kísérletezések és egy kis kutató munka után botlottam a Zefal nyeregtáskájába és kértem egyet tesztelni, bemutatni.

A felsorolt nyári szett, merthogy azért ez főleg akkor buli, bőven elfér a 8-17 literes táska felében is, de ezzel így megmarad az-az opció is, hogy ha kell, akkor marad hely egy melegebb felső vagy több kaja számára, vagy amire épp szükség van.  

Anyaga rettenet erős szerintem örök darab és tökéletesen vízálló, így a cuccok odabenn bármilyen körülmények közt tiszták és szárazak maradnak.  Ami elég fontos azért, mivel semmiből nincs tartalék a csomagban.

Rögzítése egyszerűen, hevederekkel történik, így nincs kompatibilitási probléma, minden bicajra fel lehet rögzíteni. Ha rendesen meg vannak húzva, akkor teljesen stabil is, nem mozdul el, nem lifeg. Ez akkor nehezebb picit, ha nagyon üres a zsák, mert akkor kicsit sok heveder marad, igazgatni kell, de begyűrve ezzel sincs több gond.

Pakolni viszonylag könnyű bele. Mert bár egy bejárata van de, az a V-alakú táska legszélesebb pontja. Amit amúgy betekerve majd becsatolva zárhatunk.  Nekem külön tetszett, hogy a belseje piros, mert így nem tűnik el benne semmi, jól látszik minden, amit bele tettem.

A tetején még található egy gumi köteles rögzítő, olyan dolognak, amit felszínen akarunk tartani, pl mondjuk egy thermo mez vagy széldzseki, amit csak lefelé akarsz felvenni.  Természetesen fényvisszaverő elemekkel is el van látva.

Élesben is remekül működött, azt hiszem ez a legjobb hely a cuccok szállítására egy normál monti esetében, ahol a váz főháromszögébe csak akkor lehetne pakolni, ha a kulacstartóról lemondunk. Nincs útban, nem zavar sem felfelé sem lefelé. Egyetlen kivétel van, amikor a nyereg mögé ülve kell ereszkedni valami brutál meredeken, mert az sajna nem igazán kivitelezhető így.  Mondjuk dropper postal részben áthidalható ez a probléma.

Nekem nagyon bejött ez stílus, egyszerre montizom új traileken és fedezem fel az országot, de közben így marad meg leginkább az igazi, könnyed, gyors montis élmény, nincs sok felesleg a bicajon, ennyi még nem zavaró, és a táskát leszámítva szinte semmit nem kell venni, ha bele akarsz vágni.

Nálam erre tökéletes megoldásnak  bizonyult a Zefal oversize nyeregtáskája, amit Bike packing célokra fejlesztettek eredetileg, de abszolút ideális erre a light verzióra is.   

https://trailhead.hu/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like