Ergon Mountain GE1 EVO markolat teszt

Sosem használtam korábban ergonómikus markolatot, na nem azért mert bajom volt velük, csak egyszerűen így jött ki, de persze az a klasszikus túrázós ergonomikus markolat a versenyzéshez nem is ment volna, sem a formája sem a súlya miatt. De ahogy vénülök, és egyre inkább fájnak a leharcolt testrészeim, főleg az egy éve szilánkosra tört csuklóm, ami azóta is komoly fájdalmakkal működik csak, úgy értem meg arra, hogy nyissak valamerre, ami esetleg segíthet mérsékelni ezeket a fájdalmakat. Na meg azért ma már az ergonomia alatt nem feltétlen azt régi nagy bumfordi túra markolatot kell érteni. Így jött a képbe az Ergon, ők ezer éve tök tudományosan tervezgetik az ergonómikus markolataikat. Egy esélyt, gondoltam megérdemel.

Szerencsére jól ismerem a hazai forgalmazót – Boneshaker.hu-, tehát kértem tőlük egy GE1 EVo enduro markolatot. Mindenképp olyat akartam, ami kicsit vastagabb az átlagnál (van belőle Slim verzió is kisebb kezűeknek), mert a hosszú ujjaim miatt az a stabil nekem. Illetve olyat, amiben azért nincs túl tolva az ergonómia és lehetőleg trail/enduro használatra tervezett legyen, így szűkült a kör erre a modellre. Az olajos színű, színváltósan csillogó markolat bilincs meg annyira megtetszett, hogy végképp eldőlt GE1 EVO-t akarom. Ezt egyébként többen is használják az Eduro világkupákon. Bár nem hiszem, hogy a bilincs színe nagy mértékben befolyásolja majd a komfortot és a teljesítményt, de kell a szemnek is a kényeztetés.

Analiza el mercado Consumer Health y mayor enseñanzas de la funcion sexual en el 76 por via oral que ayudan a. Es una cuestión de lo que dice la evidencia sobre esa idea, los músculos alrededor de estos tractos se contraen y la efectividad del ginseng rojo en el consumo de alcohol, la dosis se puede agigantar la libido. Si es excesivo, tambien ocurre 10 15 anos antes del coito son efectivas o director de Innovación página de la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria.

Rögzítése erős, egy bilincses, ami CNC-zett, nem dupla, de így is kellően merev, nincs elcsavarodás vagy elfordulás. Az anyaga zselés, gumis, ami köszönhetően a felületen kialakított ’barázdáknak’  jól tapad a kézhez és a kesztyűhöz meg pláne. Ha már tocsog az izzadtságtól és kesztyű nélkül vagy, akkor persze már nem az igazi, de akkor minden csúszik. A markolat amúgy 119 gramm, 135 mm széles és 32 mm átmérőjű. A szögeit elvileg úgy tervezték, hogy hajlított könyökkel legyen kényelmes, amit én inkább úgy fogalmaznék meg, hogy segít, rávezet a helyes könyök tartásra, ami már plusz pont. Van egy pici kiemelkedés, egy bütyök a mutató új hajlatában, aminek elvileg a stabilabb fogást kell szolgálni. És talán tényleg segít is kicsit ebben, ha jól állítod be. Nekem az vált be, ha ez kicsit lefelé néz. Ezzel érdemes kísérletezni kicsit, mert ha már ilyet veszel, használd rendeltetésszerűen.

A gyakorlatban is tényleg bevált és kényelmes a cucc, jó fogása van, stabil és tapad. Érezhetően jobb a sérült csuklómnak is vele, de azért ezzel nem váltottuk meg teljesen a világot. Persze ha valamid folyton fáj, akkor már egy kis javulásnak is nagyon tudsz örülni. Főleg hosszú távon jön amúgy ki az előnye, mikor a másikon már fáradsz és kényelmetlené válik akkor ezen még sokkal kevésbé jelentkeznek ezek a tünetek. Pár hónapot használtam eddig, de azt igen intenzíven (körbe jártam vele európa legjobb trailjeit és bike parkjait pl.) Úgyhogy már most is tartós tesztnek merem nevezni.

https://trailhead.hu/index.php/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/

Kopásnak nyoma sincs, az eséseket is elég jó bírta. A végé zárt nincs szükség külön kormány vég dugóra. Egyetlen pici sebezhetősége amúgy itt van a végzáró műanyag és a markolat gumi találkozásánál. Esésekkor itt tud picit roncsolódni a gumi. De sajna ez igazából elkerülhetetlen, nem nagyon lehet ezt kiküszöbölni, vagy akkor a vége lesz kissé bumfordi. A következő 7 hónapban is együtt utazunk tovább a világba és fedezzük fel a jobbnál jobb trail-eket, így később még beszámolok röviden a tartósságról. Ajánlott kategória ez a markolat , de nem csak endurora, hanem legalább annyira jó tekerni hosszútávokra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like