USWE Patriot 15 protektoros hátizsák teszt

Az Uswe zsákokat Svéd krosszmotoros srácok fejlesztették, saját tapasztalataik alapján. Mára persze sok más sporthoz is gyártanak specifikus technikai zsákokat, így bicajozáshoz is. Most én is kaptam egy Patriot 15-ös, gerincvédős modellt tesztelésre, a Propacks.hu-tól. Mivel sok bicajos zsákot használtam már, így nagyon érdekelt mit tud ez a cucc, főleg a speciális egy csatos rögzítésük érdekelt.

Először pár technikai infó röviden: Súlya 850g, ebből 175g a gerincvédő protector, ami ha olyan körre mész, ki is vehető belőle. A gerincédelmet SAS-TEC ™ néven futó, rugalmas anyag látja el. Ez olyasmi, mint egy megdermedt gyurma, ha megnyomod, szép lassan összenyomódik valamennyire, de nem teljesen, és aztán pár másodperc alatt visszanyeri az alakját. Nagyon jó cuccnak tűnik.

A zsák már elsőre is picit más, mint a többi bringás zsák. A kereszthevederek ugyanis kicsit szűkebb hatást keltenek, nem képeznek akkora nagy hurkot, mint a klasszikus megoldások, illetve ezeket nem is szokásos módon, hevederek meghúzásával állíthatja az ember, hanem tépőzárral. Ez ugyan valamivel körülményesebb, de cserében nincs elmozdulás kilazulás, ha véletlen beakad valamibe és olyan helyzetben áll a műanyag feszítő, és nem fityeg a maradék heveder mindenfelé. Illetve a szélesebb pántoknak szerintem komoly szerepe van a zsák stabilitásában. Ha sikerült jól beállítani akkor nagyon szépen rácuppan az emberre, mintha össze lennél nőve vele.  A csat egy elég speciális darab, úgy van kialakítva, hogy a kötés pontjában el tudjanak fordulni az oldalak egymáshoz képest, ezzel úgy sikerült a komfortot növelni, hogy nem ment a stabilitás rovására. Szintén ezt szolgája a hevederekbe illesztett gumis rész is, kényelmes és stabil általuk a zsák. Mondjuk becsatolni egy icipicivel macerásabb, mint a klasszikus mellkas és derék hevedereket, viszont csak egyet kell csatolni és tényleg leheletnyivel nehezebb csak. Kimondottan rohadt nagy piros pont, hogy kapható hozzá kamera konzol a csatra, ami ezáltal feleslegessé teszi a plusz mellkas pántot, ha oda akarod a kamerát tenni. Ez szerintem nagyon praktikus lehet, de sajna az enyém még nem jött meg, így erről majd még írok, ha meglesz.

A zsákban nagyon sok kisebb nagyobb zseb van, tehát mindennek van hely nem fog keveredni benne a cucc, mint egy betonkeverőben. Két nagyobb főrészből áll. A külső, kisebbik részen lévő, további két zipzáras és egy gumis kis zsebet rejt magában.

A hátnál lévő nagyobb pedig, egy zipzáras és öt gumis erszényt. Valamint ide tehető a víztartály és ha nincs rá igény innen kivehető a protektor is belőle.

Kívül a két rész közé helyezhető a sisak, illetve alulra két hevederrel felcsatolható még bármi, pl a térd/sípcsontvédő. Vagy a testprotektor is rögzíthető rajta.

Gyorsan térjünk át a felhasználói élményre, minden más szép és jó, de a lényeg úgyis ez.

Tudnak ezek az oroszok, ja nem svédek, de nincsenek messze egymástól annyira. Bár a protektornak köszönhetően nem ez a legkönnyebb zsák, amivel dolgom volt, de valahogy nem tűnik fel és egyáltalán nem zavaró, sőt.

Hihetetlen mennyire stabil, soha nem éreztem, hogy el akarna mozdulni, vagy, hogy valami benn nagyon táncolna. Ugratóknál és letöréseknél sem ugrott a nyakamba. Esni nem estem benne, így ezt a részt nem vágom, de ahol van protektor, ott szerintem hibátlanul fog védeni, amit negatívumként lehet esetlen felhozni , hogy a gerinc alsó szakaszát nem védi. De ez meg nem is volt cél ez egy kicsi, rövid zsák nem egy egész testes protektor. Van olyan cég, aki gyárt hosszabb hátvédelmes zsákot, nem is szép, nem is könnyű, de az lent is véd. Akinek az a fontos, úgyis azt veszi, akinek meg valami pofás könnyű cucc kell, ami azért ad védelmet is, annak meg az ilyen kisebb méretűek fognak bejönni. Van választási lehetőség.

Csináltam egy videót róla, szerintem ez jól visszaadja, mennyire stabil.

Minden szép és jó, tényleg max pontos cucc, de egy nekem nagyon fontos dolgot, azért még így is külön kiemelnék. Nagyon szabadnak éreztem magam benne, nem éreztem, hogy lenne rajtam valami, illetve de, csakhogy egyáltalán nem volt zavaró. Hozzám nőtt velem élt, nem kellett rá figyelni, és fölfelé sem akadályozott semmiben, nem szorított össze, mindig szabadon kényelmesen tudtam benne lihegni. Zseni cucc, nagyon ajánlott kategória.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like