Deuter Pulse Pro 5 övtáska tartós teszt és tapasztalatok.

Bevallom eddig sosem használtam övtáskát bringázáshoz, valahogy kimaradt, mindig csak hátizsákot nyúztam a bringán. Pedig azért jó ideje a piacon van már ez a lehetőség is, és bár kezdetben röhejesnek találtam, mostanra megszokta a szemem is, azt meg abszolút be kell lássam, hogy ez egy kurva jó megoldás.

A spanyol utamra kaptam egy szép Pulse Pro 5 övtáskát a deuter-től, pontosabban én kértem, ezt választottam. Maga a deuter talán nevezhető a hátizsákok, táskák királyának. Jómagam már 27 éve használom a márkát, jelenleg is négy deuter zsákot használok a legnagyobb megelégedettséggel, a nagy túrazsákom egy több mint 20 éves deuter Aircontact 55+10, bejártuk együtt a világot és köszöni, jól van, semmi baja. Szóval a minőségre nem csak a 3 év gyártói garancia biztató jel, hanem a sok évnyi tapasztalat is.

Lássuk, mit tud a Pulse Pro 5 modell konkrétan. 

Először is annyi kis praktikus tároló rekesz van benne, hogy megszámolni is kihívás volt, persze el tudok számolni ettől tovább is, itt a nehézséget a rekeszek okos egymást fedő kialakítása adta. Annyira ügyesen varrtak ebbe a kis táskába összesen kilenc kis rekeszt, hogy tényleg minden belepakolt cuccnak megvan az erre delegált, és valóban praktikus kialakítású tároló helye. Van egy nagy fő rekesz, amibe egy másfél literes ivótáska is elszeparálható.  Aztán van elől egy kisebb zsebe, amiben van további 3 hálós rekesz, ebből egy zipzáras. Bal oldalt egy kulacstartó zseb, ami egy 0.75-ös kulacsot is stabilan tárol, mivel a derékheveder a kulacsot is átöleli és fixálja, így se kiesni, sem rázkódni nem fog. Jobb oldalt van egy másik nagy zseb ez nyitott gumis bejárattal rendelkezik, kaját, mellényt gyorsan elérendő, de nem pótolhatatlan cuccokat érdemes ide rakni. Ezen van még egy zipzáras rész, ahova pedig a nem elveszíthető cuccokat rakhatod.  Zseniális a kialakítás, tényleg mindennek van helye, nem keveredik a müzli szelet meg a szerszám, hanem ott lesz ahova raktad, könnyen megtalálod. 

Ami a tároló kapacitást illeti ez a nagyobbik 5literes verzió Súlya is igen baráti 530g, azaz könnyebb, mint a legtöbb hátizsák.  Egyébként ha valakinek nagy lenne ez az 5 literes verzió, akkor van belőle kisebb verzió isÉn azért választottam ezt a méretet, hogy minden helyzetben elférjek. Ebbe simán bepakoltam a thermo mezt, mellényt, másfél liter vizet, sok kaját, akku bankot és pár apróságot. Még bőven maradt hely mellettük. Ja és ha kell, a térdvédő is fel hevederezhető rá.

Eddig csillagos ötös, de lássuk milyen volt a használat közben. A hát rész alapvetően rendelkezik egy közepes erősségű merevítéssel, hogy a táskába pakolt holmi ne nyomjon, illetve, ezáltal a táska is tartja a formáját és sokkal stabilabb is. A medence csonton támaszkodik fel egy nagyon jól szellőző párnázat segítségével. Ami elképesztően szellős. A számhoz tapasztva semmi légellenállást nem tapasztalni, tökéletesen átjárja a levegő. Gondolom részben ennek köszönhetően nincs beizzadás, főleg nem a hátadon, mivel ez ugye jóval lentebb helyezkedik el, ahol kisebb az izzadás alapból is.  Szellőzés is csillagos ötös.

A kényelem és stabilitás szempontjából is csak max. pontot lehet rá adni, így, hogy a medence csonton illeszkedik, értelem szerűen nem nehezedik semmi súly  a hátadra. Stabilabb is marad, mivel ez a rész kevésbé zötykölődik illetve eleve nagyon stabil a pozíciója. Mikor rendesen teleraktam vízzel, ruhával stb-vel, akkor sem volt kényelmetlen és nem vált instabillá, max. a fenekemen éreztem, hogy „meghíztam” nagyobb súllyal nyomom az ülést, de maga az övtáska szinte észrevétlen.

A rögzítés két részből áll van egy tépőzáras öv, ami segít kicsit pozícióban tartani, amíg a nyúlás mentes hevederrel becsatolod, nem kell tartani közben kézzel, illetve ennek van egy kényelmi és terhelés elnyelő szerepe is. Könnyen egyszerűen használható, rögzíthető. (Mellesleg ez különbözteti meg a Pro verziót az alaptól, annak nincs ilyen tépőzáras hevedere.) Ráadásul, ha pakolászni  kell benne, az is egyszerűbb, nem feltétlen kell levenni hozzá, elég, ha elforgatod magadon és már magad előtt van, látod az egészet, de hátul sem nehézkes a pakolás, kb. mint egy bringás mezbe úgy hátra kell nyúlni és a legfontosabb dolgokat úgy is eléred.

Összefoglalva zseni a cucc, ha nem kell sok mindent cipelned, akkor szerintem jobb mint a hátizsák. Persze az 5 liter azért nem elegendő mindenre is, de napi túrákhoz viszont bőven. Nem véletlen lett olyan népszerű az utóbbi időkben az övtáskás bringázás. A deuter pedig ebben is hozza a maximumot, átgondolt jó megoldásokkal.

https://www.deuter.com/int-en/shop/bags/p826824-hip-bag-pulse-pro-5

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like