Cratoni C-Maniac Pro full face gyerek sisak teszt.

Egy kicsit szűkebb piaci rést, a gyerekeket célozta meg elsősorban a C-Maniac Pro Sisakkal a Cratoni.  Az ötlet, hogy kapjanak egy kis extra védelmet, mivel gyakrabban és sokszor még ügyetlenebbül esnek, teljesen alátámasztja a modell létjogosultságát.

Lássuk, mit tud:

A színvilága és a design is azt sugallja, hogy inkább gyerekeknek tervezték, összesen 13 izgalmas színben kapható, nem könnyű választani

Természetesen In mold technológiával készül az egész sisak, az állvédő és az alsó perem is, azaz a külső kemény héj minden egyes mm-en össze van ragasztva a belső réteggel, ezzel is erősítve azt.

Szivacsozása bőséges, így a komfortra nem lehet panasz, de szerencsére azért túl tolva sincs.

A szellőzést 15 nyílás biztosítja a fő egységen és további 7 az állvédőn. Az elől lévő szellőzőkön, a habba öntött bogárháló is található.

Az állvédő levehető így egyszerre használható sport célokra és sima kirándulásra is.

A teljes súlya mindössze 390g S-es méretben és 450g M-L méretben, állvédő nélkül ez utóbbi 320g. Ez egész jónak mondható egy ilyen sisaktól. A fő egység

Shield-je nem állítható, de levehető, cserélhető, ha sérülne

Csatrendszere racsnis, így könnyen és precízen állítható a heveder hossza

A tarkó részen egy tekerős pántrendszer gondoskodik a sisak további stabilitásáról

És a gyakorlatban: Amit fontos az elején leszögezni, hogy ez nem egy versenyzőknek szánt modell, hanem pont a kezdőknek, akik ugyan sokat esnek, de nem akkora tempóval és nem olyan durva helyeken.  Emiatt is nagyon praktikus a levehető állvédő, hisz nincs mindig szükség rá, viszont nem is olyan merevségű, mint egy profi full face sisak álla. Arra, amire kitalálták tökéletes, de nem DH versenyekre való.

A fő egység viszont nagyon erősnek tűnik, jól merev, nem lehet csak úgy összeroppantani, és ami még tetszik, hogy a felnőtt sisakokhoz képest nagyobb mértékben áll el a fejtől így esés esetén jobban is véd.

A teszt alanyunk kényelmesnek találta és a nyári kánikulában sem érkezett panasz a szellőzésre sem. A stabilitásával sem volt semmi gond, jól be lehetett állítani.

Összefoglalva, egy szuper megoldás azoknak, akik a normál sisak védelmén felül egy extra arc és áll védelmet is szeretnének a csemetéjüknek. Nagy segítség annak, aki már így fiatalon elkezdi feszegetni a határait, vagy esetleg kicsit még ügyetlenebb és gyakran találja magát a földön, Az ilyen eséseknél jó eséllyel kímélhetjük meg áll és arc sérüléstől a csemetét. Aztán idővel vagy könnyebb helyzetekben egy pillanat alatt leszedhető az állvédő és normál sisakként használható a C-Maniac Pro.

Árak és infók:

https://www.schindler.cz/vyhledavani/?string=c-maniac+pro

https://cratoni.com/en/produkt/c-maniac-pro/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like