LAZER Coyote , egy nagyon baráti árú mégis komoly sisak.

Bár a Lazer az egyik legnagyobb és legismertebb márka a kerékpár sisak gyártók közt, azért ők sem csak a pro versenyzőkre gondolnak. Szerencsére gyártanak olyan modelleket is, amik bárki számára elérhető áron kerülnek a boltokba, mégis szépek és megfelelő védelmet biztosítanak.

Az egyik ilyen modelljük a Coyote, a trail/eduro bringásokat célozza meg. Formája a klasszikus trail karakter, Shield-del, ami ráadásául rugalmas, nem fog letörni az első esésnél. A shield ezen a modellen fix, dőlés szöge nem állítható (a Coyote KinetiCore modellen állítható), de szerencsére jó a gyári állása, nem lóg be, de árnyékol, ha kell és még jól is néz ki.  Méretre állítása, szokásos módon, a tarkó részen található, a fejet körül ölelő pánt tekerőjének segítségével lehetséges, ami magasságában is állítható, méghozzá nagyon sok fokozatban. Sajnos lófarokkal nem kompatibilis, ezt érdemes észben tartani, ha esetleg érint a téma. A pánt, ami a fejet körül öleli már a Coyote-ban is perforált, így a szivacsok és a fejed sokkal jobban tud szellőzni. A szivacsozása egyébként bőséges, nem túl sok, de nem is spóroltak vele. A szivacsbetétek természetesen kivehetők és kézzel moshatóak.  Emellett a szellőzésről összesen 21 kisebb nagyobb nyílás gondoskodik, körben minden részén a sisaknak.  

A tartósság és a jobb strapabírás érdekében a teljes PE test polikarbonát bevonatot kapott, tehát a sisak alsó pereme is. Ez ebben az árkategóriában külön piros pontot érdemel.

A Coyote sisakot kézbe véve azonnal érezni, hogy masszív igen erős darab. Súlya 340 gramm tehát van benne anyag, de ez a kategóriájában teljesen jónak számít.

Felvéve nekem az M-es icipicit szűk volt, de az érződött, hogy egyenletesen fekszik fel mindenhol, tehát nem egy pontban nyom, hanem ez egy szűkebb szabású modell. Ez valószínű azért van így, mert négy méretben kapható, míg más gyártók jellemzően csak három méretet használnak, így az M-es Lazer picit szűkebb.  Szóval, ha szélesebb a fejformád, csekkold rendesen vásárlásnál.  De ha pont keskenyebb, akkor szuper.

Terepen egyébként olyan mintha rám betonozták volna semmi mocorgás, minden szituban tök stabil.  Szellőzése kiváló, és a szemüveg is prímán elfér tőle. Remek sisak kezdőknek, hobbi sportolóknak akár enduro felhasználásra is.

Fogyasztói ára 34.390Ft, ami kimondottan olcsónak mondható egy ilyen jó és szép sisakért.

Hét színben és négy méretben érhető el:
https://www.paul-lange.de/shop/de/lazer/helme/mtb/helm-lazer-coyote.html?sbeg=LAZER+Coyote

Ha még nagyobb hangsúlyt fektetnél a biztonságra, akkor létezik belőle KinetiCore Verzió is, aminek még a szellőzése is jobb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like