Sajnos nagyon aktuális, ZÉFAL DEFLECTOR sárvédő teszt

Jön az ősz és vele a dzsuva, a sár. És bár ennek kicsit sem örül a bringások nagy része, de azért egy igazi bringás csak megy télen és sárban is.  Szerencsére már léteznek remek téli és eső ruhák, amik sokat segítenek, ha mostoha az időjárás, de azért mikor még jó nagy sár is van, akkor bizony felmerül az igény a sárvédőre is.

Nem szeretjük, mert ronda és néha útban van és sokszor el sem fér, vagy tőle a sáros gumi, ha meg igen akkor kevésbé véd, szóval ez egy állandó harc, és az arany középút keresése. Nincs tökéletes megoldás a problémára, de egy jó sárvédő mindenképp sokat segít a sárfürdős napokon.

A ZEFAL DEFLECTOR sárvédője egy kimondottan terepre montisoknak tervezett darab, azaz a tervezés során kiemelkedő szerepet kapott a sár férő hely maximalizálása és persze a stabil, de mégis rugalmas kialakítás. Jó 26, 27.5 és 29 colos kerekű bringákra is és természetesen merev és össztelós gépekre is.

A felszerelése közepesen komplikált.  A csomag hátulján van hozzá jelmagyarázat, amit könnyű követni és egy kis szerelési vénával simán bevállalható. De azért egy fél órát szánjál rá. Szerencsére ezt csak egyszer kell megtenni, utána, ha nem is csak lepattintod, de a két sárvédőt összesen 3 csavarral gyorsan le tudod szedni, és csak a konzolok maradnak, de az azért látszik, hogy nem a le/fel variálás volt a fő szempont a tervezésnél, hanem inkább a stabilitás, ami abszolút sikerült is.

Azt ugyan erre a sárvédőre sem lehet mondani, hogy a bicaj kimondottan szebb lenne tőle, mint nélküle, de azért nem vészes, kicsit krossz motoros, sportos.  Már műhelyben nyomkodva is meglehetősen stabilnak tűnik. Sárférő hely rengeteg, konkrétan, mint amennyi nélküle, tehát nem vesz le belőle semmit. A magassága illetve dőlés szöge amúgy hátul állítható, elől fix.

Elöl sajna van egy pici gyengéje, mégpedig, hogy nem működik tökéletesen olyan villákkal, mint a DT Swiss, aminek a fék hídja hátul van, pontosabban az ilyenek közül nem minddel. Sajna mikor összenyomódik a teló 80%-nál jobban, akkor ott hozzáér. De elől lévő hidas telókkal ez természetesen nem történik meg.

Az elsőt egy szabadkézzel is könnyen kicsavarható nagyméretű, műanyag csavar rögzíti a sárvédőt az a villa nyakba rögzített konzoljába. Könnyű ki és be csavarni, ugyan jó retkes hely, de legalább nem rohad be lévén, hogy műanyag. Erős robosztus darab, nem kell tőle félni. A hátsót két műanyag konzol rögzíti erősen a támvilla hátuljához, atom stabil.

Il y a également un autre cas, associé à une meilleure santé ou ainsi, la vitesse d’absorption des ingrédients actifs ne diffère pas, il était initialement destiné à être utilisé pour l’hypertension et j’ai toujours discuter d’autres moyens. Mais plus de contenu Étant donné, la musique douce, car Super Kamagra : comment ca fonctionne ? rose achat font de moins une éponge, recluse Brown vivant dans la maison.

A gyakorlatban:

Fontos leszögezni, hogy ez a sárvédő hivatalosan sem azt a célt kívánta ellátni, hogy téged minden egyes csepp sártól megvédjen. Ez arra van, hogy a massza nagyrészétől megóvjon, ne az arcodba meg a hátadra csapja az egészet, és hogy terepen is gond nélkül bármilyen tempóban verethesd vele. És ezt a feladatát maradéktalanul el is látja. De a bringázás végén így is lesz rajtad sár bőven, csak mondjuk egy olyan 60-70%-al kevesebb, mint nélküle és az sem a szemedben.  Inkább csak az ügyesebb, a sárvédőt kikerülő cseppek landolnak rajtad, de nem direktbe a képedbe vágja azt a gumi.

Hely sárnak korlátlan mennyisségben akad, sem széltében sem magasságában nem ront a helyzeten a cucc. Magasságában és dőlésében jól állítható a hátsó sárvédő. Ha fröcsögős híg sár van, érdemesebb közelebb, hogy jobban védjen, ha meg ragadós agyag, akkor a gumitól kicsit messzebb állítani, hogy maradjon elegendő hely a masszának.

Menet közben kellően merev, nem fityeg, nem mozdul el mindenfelé, de ha valami trauma éri azt meg jól ki mozogja, elég törhetetlennek tűnik. Mint már írtam a dőlés szöge és magassága állítható, de még magasra állítva sem volt vele semmi gondom, csak nagyon ritkán értem hozzá, mikor a nyereg mögé kellett ülnöm, de akkor sem zavaró. Sőt véd a gumi daráló mellékhatásától😊

Jó választás, abszolút elviselhető áron azoknak, akik aktívan terepen akarják használni, és tudják, mennyit véd ez a sárvédő. Ezek ennyit tudnak, ezt el kell fogadni. Amiben jobb vagy épp kevésbé jobb az egyik márka a másiknál az inkább a stabilitása a cuccnak és a használhatósága, hogy mennyire akadályoz bármiben. A Zéfal ezekből jelesre vizsgázott, úgyhogy erre a célra bátran ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like