USWE Epic Hydratation Pack (2022)  + integrált mellkas kamera konzol teszt.

Volt szerencsém korábban egy másik zsákot, egy protektoros modellt is tesztelni az USWE-től, ami a Patriot 15 volt. Imádtam azt is, úgyhogy nagyon örültem a felkérésnek, lehetőségnek hogy ezt is kipróbálhassam. Pont jól jött az amerikai kiruccanásomhoz. Itt jut neki minden, a mérete pedig pont ideális a mindennapi tekeréshez itt a tavaszi/nyári időben.

Technikai részletek. Súlya mindössze 538 gramm. Itt is a tőlük megszokott, No Dancing Monkey 1.2  heveder rendszert használja az USWE, ami X alakban keresztezi a mellkast, mind a négy végén állítható és az alsók rugalmasak, gumisak is ráadásul. Ezzel biztosítják, hogy a hátizsák ne mozogjon, ne pattogjon az bringás hátán lehetőleg semmilyen helyzetben. Alul található egy kis zipzáras zseb, ami a sisak rögzítő hálót rejti. A hátizsák két nagy rekeszből áll, a nagyobbikban helyezhető el a 3 literes ivó tasak, ami tartozéka a zsáknak alapból, de ide pakolhatod a nagyobb ruháid vagy eszközeid is. A kisebb rekeszen belül még található két másik kis erszény illetve gumis rögzítők is. Ezekbe az apróbb dolgokat érdemes bepakolni. A hátrész természetesen szellőző és párnázott a nagyobb kényelem érdekében. Természetesen fénvisszaverő csíkokkal is el van látva. Bla-bla… na vegyük végig a gyakorlatban ezeket.

-A súly valós és szerintem ez nagyon jónak számít. Ráadásul egy masszív és stabil zsákról beszélünk nem egy ponyváról.

-A No Dancing Monkey nekem korábban is bejött ezért nagyon örültem, hogy ide ezzel a zsákkal jöhetek, nagyon csípem, hogy mindig stabil és kényelmes, valahogy sosem szorít össze, akkor sem ha erősen meghúzom, mindig kapok levegőt rendesen és hagy mozogni szabadon, de mégis feszesen tartja a zsákot a hátamon. Egyedül akkor kell pettingelni a hevederekkel, ha rommá pakolom 3liter vízzel, ruhákkal, és ami csak belefér, szóval inkább hasonlít már egy felfúvódott borz tetemre, mint egy optimálisan használt hátizsákra, na ilyenkor egy picit lazítok az alsó tépőzáras hevederen, aztán ha kiürült, akkor vissza. Szerintem ez több mint ok. Ennyi „macera” a tökéletes komfortért és stabilitásért nem nagy ügy. És tényleg hozza, amit kell, nem mocorog, nem csúszkál, tök mindegy, hogy rázós a terep vagy ugrálok a hátizsákom még mindig tart.

-A sisaktartó is hozza, amit el lehet várni tőle. De nem is ez szokott lenni egy zsáknál sem a gyenge pont.

https://trailhead.hu/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/

-A 3 literes tasak nekem nagy öröm, ekkora zsákokban vannak cégek, akik csak két literest tesznek, de szerintem ez jobb, így legalább meg van a lehetőséged, hogy több vizet vigyél. Természetesen mind a  tasak, mind a szopóka tökéletesen zár nem ereszt nem csepeg egyáltalán, akkor sem, ha nincs lezárva. A csöve is szuper nem törik meg. Ez sem minden márkánál mondható el bármilyen alapvetőnek tűnik. Az íze is hibátlan nem lesz tőle műanyag ízű a víz.

-A kis tárolók is praktikusak, de ha valamiben lehet fogást találni, akkor az max ez, ezek azért nem olyan határozottan tartják a tartalmukat. ha egy kis zipzárral le lehetne zárni, az sem súlyban, sem árban nem dobná meg nagyon, de mégis jobb érzés lenne, ha mondjuk a kis szerszám, az útlevél vagy a kocsi kulcs ott marad ahova tettem. Az akasztós fül helyett mondjuk ezt belefejleszthetné és akkor  a most 99%-os zsák máris száz lenne. Nyilván nem ez a legfontosabb szempont egy zsák választásánál, de ha valami lehetne jobb miért ne kössünk bele.

-A hát rész az egyszerűen zseniális. Tényleg valahogy hihetetlen jól szellőzik, egészen minimálisan izzadok csak alá, és maga a hát rész nem is tartja a nedvességet. Nálam ez 10 pontos. Valószínű ennek a köszönhető az is, hogy jóval kevésbé melegszik át a hátamon a víz mint általában a hátizsákokban, ez nálam szintén nagyon pozitív. Ami még jó benne, hogy sem a hátrész sem a hevederek nem bántják még a legfinomabb anyagú XC mezeimet sem, nincs kidörzsölődés.

Van egy  nagy extrája is a zsáknak, a kamera tartó mellkas konzol. Ez alapból ugyan nem tartozék, de legalább beszerezhető. Tök jó ötlet, hogy a pántok részbeni cseréjével egy kis front konzolt tudunk rögzíteni a hátizsákkal magunkra. Two in One, és nem lesznek egymásnak útban. A csere maga pofon egyszerű egy perc az egész. Ugyan ezzel kicsit macerásabb és bumfordibb lesz a rendszer, de még mindig sokkal jobb mintha külön mellkas konzolt kéne hordani a hátizsák alatt. A konzol egy kisebb merevebb lapocska, kb két kisebb tenyérnyi. Gondolom azért, hogy stabilabb legyen másrészt, hogy ha esel, akkor ne döfjön át és váljon endoszkópos kamerává a rendszer.

Természetesen nem csak ehhez a modellhez érhető el a kamra konzol, úgyhogy akár három az egyben rendszered is lehet, ha protektoros hátizsákot veszel.

A gyakorlatban is remekül működik a konzol, stabilan tartja a kamerát és jó a perspektíva is. Nem vagyok nagy kamerás, nem tudok ehhez többet hozzáfűzni csak, hogy nekem bevált.

Én speciel jobban szeretem, mellkason, mint fejen, mert nehezebb régebbi kamerám van, ami erősen rángatja a sisakom néha. Ezzel ilyen nincs meg, itt látom, hogy épp mit művel a kamera vagy mit nem.  Aki szeret kamerázni, az ezt imádni fogja.

Nálam a zsák 10es alá, csak a kis zsebek miatt nem kap teli 10-et. Minden aktív bringásnak merem ajánlani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like