Egy fantasztikus kör Pilsiborosjenő körül, sok alig ismert résszel

Trailek típusa: Szuper XC és Trail bringásoknak, nem kell profi legyél, de magabiztosan tudd kezelni a bringát nehéz szitukban is, mert lesz azért pár. Nincs nagy tempó, sem ugrató. De ennek ellenére kimondottan technikás.

Hossz: 20km

Szint:755m

Menetidő: kb. 2óra

Átlagos technikai nehézség: 3/5, de akad benne pár kitett rész

Kondi igény: 2-3/5

Időjárás/talaj kondíciók: Inkább szárazabb időben, de semmiképp nem nagyeső vagy éjjeli fagy utáni olvadásban olyankor helyenként nagyon retek tud lenni. De kisebb csapadékot elbír.

Singletrack, dózer út, aszfalt arány: 85/10/5

GPS Track: https://www.alltrails.com/explore/map/map-a060874–64

Rajt és irány: a Kanada trail parkolója, de végül is bárhol leteheted a kocsit. Innen kelet felé indulva kövesd a tracket kifelé a falutól.

A kör a Kevélyt a keleti oldala felől kerüli meg, megy le kicsit Budakalász irányába egy élvezetes részen, szép és különleges helyeken. Köves és fenyves, de óvatosan vannak mély részek mellette. Innen keletről megy fel vissza a nyeregben, ez meredek kicsit, ez a legfárasztóbb része. Eztán az északi oldalon a Mackó barlangnál le. A barlang előtt és után rézsűs csúszós részek vannak, itt fokozott óvatossággal. Miután átérsz a Kevély déli oldalára, itt egy kis ösvényem le a Katonai terület határára, amit pontosan nem tudni hol van, talán ők sem, ezért simán bele lehet futni gyakorló katonákba, néha egy-egy páncélosba is a turista úton is!! Innen egy technikás út visz le majdnem a Házi réti tóig. Nagyon szép, de nem könnyű, és vannak olyan részei, ahol kisebb szakadékok közvetlen szélén kell elmenni. Csak akkor csináld, ha elég biztos a tudásod. Ez sem túl ismert rész, de ami eztán jön, azt még kevesebben ismerik. Van benne egy mély árok, utána lesz benne pár méter tolás is, majd vissza a csodaszép Teve sziklák felé és a várat is érintjük. innen már csak vissza a faluba ahol rögtön frissíthetünk a Jenői Faló büfében (ha épp nyitva van) ez kicsit üvegtigris feeling, de pozitív értelemben, vagy a nemrég nyílt Nappali kávéházban, ami időjárás független és kimondottan trendi hely, finom dolgokkal. Víztöltési lehetőség csak a faluban, vagy a Mackó barlangi lejövetel után, kis kitérővel Csobánkán.

A kör nagy előnye, hogy sehol nem távolodik el a kocsitól 2-3 km-nél jobban, így ha technikai gondod van vagy rád szakad az ég, és van némi helyismereted, akkor pár perc alatt a kocsinál vagy újra. Ennek ellenére sem unalmas, sőt ez egy nagyon szép és változatos kis kör.

2 comments
  1. Üdv!
    Esetlwg egy GPX filet az útvonalról lehetne kérni?
    Köszönettel Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like