Jön az új Merida ONE-TWENTY és a NINETY-SIX LITE!!!

Ahogy az várható volt ezúttal a Merida legrégebben fejlesztett modellje, a ONE-TWENTY a soros és kerül a boltokba hamarosan, egy tejesen megújult vázzal. Rögtön hat különböző konfigurációval. De emellett piacra kerül a NINETY-SIX új változata, a LITE is, másik négy modellel.

Teljesen új forma, távolról sem hasonlít a korábbi verzióra (pedig az is marha jó volt ám), annál inkább a hasonlít a ONE-FOURTY és ONE SIXTY modellekre, de még inkább a NINETY-SIX-re. Így már teljesen egységes az összes Merida fully formája. Az új váz is megkapta a P-FLEX technológiát azaz a valódi hátsó forgáspont nélküli hátsó háromszöget. A geometria is elég ígéretesnek tűnik a 78,5°-os nyereg és 66°-os fejcső szöggel. Ezen felül 34.9mm es nyeregcsövet fogad, amit már ismerünk a nagytesóktól, 300mm-es droppra is képes. Izgalmas lesz.

A két új bringa azonos vázra épül, csak más a rugóút és a geometria. A NINETY-SIX LITE egy 110/120mm rugóúttal rendelkező rövid utas trail bringa. A ONE-TWENTY pedig egy hosszabb rugóúttal (130/130mm) agresszívabb trail bicaj lesz.

Nem mondhatja senki, hogy nincs választék. A NINETY-SIX RC 100/100 a NINETY SIX 100/120 a két új modell pedig ugye 110/120 és 130/130 rugóúttal segít kisimítani a terepet. Bár a geometria is más lesz típusonként, de kicsit már szinte sűrűnek is tűnik a pípsválaszték. Majd igyekszünk kideríteni, hogy mekkorák ezek a különbségek a gyakorlatban, ha minden jól megy hamarosan olvashattok róluk.

Mindenesetre az egy váz két bicajhoz nekünk szimpi ötlet, szerintünk ez egy nagyon jó fejlesztési irány. A vevő is többet kap a pénzéért és a környezeti terhelés is kisebb egy ilyen univerzális megoldással. Nagyon várjuk hogy kipróbálhassuk.

Képek és részletek az új Merida ONE-TWENTY bringákról itt:

https://www.merida-bikes.com/en/p/product-news-bikes/the-new-one-twenty-630.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like