Moab a kihagyhatatlan bringás paradicsom!

Szerintem minden komoly bringás hallott már róla vagy látott innen videót. Ikonikus bringás hely. Sok-sok szuper trail rendszerrel. Mindenfelé leírhatatlan kilátás, egyik szebb, mint a másik, a trailek zsenik. Van minden, de főleg a felső polcos nehezebb trailjeiről híres a vidék.

Ha könnyebbre vágysz a Klondike környékén találsz azt is, de ott is akad minden, senki nem unatkozna. De azért errefelé mondhatjuk, hogy ez az egyik legegyszerűbb trail rendszer. Bár csalódni itt sem fogsz. Alvó hely is akad.

A Navajo Rocks és  Horsethief traileket most először próbáltam, sajnos. Zseniálisak voltak. Lendületesebb, de azért nagyon tecnikás trailek, a szokásos szédületes kilátással. A trailhead a  Canyonlands nemzeti park bejáratától alig pár percre található. Térerős és szuper alvós helyek mindenfelé a környéken. És kevesebb ember, mint lentebb. Nagyon ajánlott kategória. Ráadásul  A 7Mag trailek is itt vannak mellette.

7 Mag, na ide már visszatérőként érkeztem. Híres, de rohadt nehéz trailek. Kicsit most kevésbé élveztem, mint pl. a Navajo Rocks trailjeit, talán a fáradtság miatt. Ide nagyon kell az erő és a tudás is. Bull Run nem rossz, de nem egy flow. Aztán a Great Escape, az tényleg eszméletlen, a világ legszebb háttere talán. Majd a Gold Bar trail, ahol sok tábla figyelmeztet, hogy még most fordulj vissza, mert kemény lesz és tényleg az. 2 óra XC/Trial keverék, beszarás kilátás, de úgy lezabálja az erőideit, hogy mire a Portal trailhez érsz (amit több helyen választottak a világ legveszélyesebbjének) már bánod az egészet. De tudod, ott valahogy még ki kell bírnod, mert azon meg tényleg meg-meg hal valaki. Viszont legalább lejt, így csak gurulni kell, kevés tekeréssel, de annál több technikai kihívással és 100% os koncentrációval egy szakadék peremén. Az alsó fele már nem életveszélyes, nincs szakadék, de technikailag viszont nehezebb. Ha megvan a megfelelő tudás, bringa és maradt erőd akkor viszont nagyon élvezetes tud lenni. De ez a trail rendszer főleg a második fele, a Gold bar-tól nem mindenkinek ajánlott. Nehéz és veszélyes.

La Sal Mountains trailjei a világ legjobbjai közt kerül említésre, egyes helyek kimondottan a legjobbnak mondják. És nem véletlen, tényleg zseniálisak főleg a Pocupine, de a peremen minden. Shutle nélkül igen melós, de nem lehetetlen. Próbáltam, de nem szívesen csinálnám újra. A tetején eszméletlen táborhelyek, kilátással a Castle Valley-re. Életre szóló élmény itt táborozni majd legurulni a világ egyik legjobb trailjén. Persze tudsz feljebb is menni, van itt pár napnyi trail. És a lefele is tartogat azért mászásokat illetve elég kihívást ahhoz, hogy elég legyen egy kör egy napra.

Nyáron szerintem felejtős ez a vidék, voltam itt juniusban, de nem vicces 40 fokban árnyék nélkül órákat küzdeni. Jobb Ősszel vagy tavasszal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like