Hurrican és környéke, kihagyhatatlan

Nekem az egyik nagy kedvenc, több okból is. Itt egymástól függetlenül, de nem túl távolt sok 1-3 napos trailrendszer terül el, ráadásul közvetlen a közelükben tudsz ingyenes és meseszép kempingplaccot találni. A trailek ugyan jellemzően elég nehezek, de szerintem, aki ide akar jönni bringázni, az nem is gravel utakat keres,  mondjuk az is van, de ide tényleg nem azért jönnek. A fekete pályákon kb 10-es átlagot lehet itt is csak menni a kékeken 13-15 körül, ha ügyes és erős vagy, szóval nem suhanós flow nyomok ezek, inkább ügyeskedős brutál techinkás. De a kilátás közben Pazar. A trailek nagyrésze ugynevezett Mesa-kon van, ami egyfajta magas plató, szakadékkal a peremén és eszméletlen kilátással. Sokszor órákat kell ezek peremén tekerni. Nincs benne sok szint, de nagyon energiazabáló rövid emelkedők szívják ki az összes erőt az emberből 20-30km alatt. A talaj jellemzően homokkő, szóval jó a tapadás, fogy a gumi.

Itt rendezik minden ősszel a Red Bull Rampage versenyt is. Amit konkrétan a Goosbery Mesa-ról fentről is el lehet érni egy 2km-es sétával. De lentről is megközelíthető, elvileg az a hivatalos. 

Térerő egész jó a környéken, legalább is a Verizon. Semmiféle szolgáltatás nincs semelyik helyen sem, úgy értem nincs víz, nincs, bolt. De vannak basic szerszámok pár trailhead-nél. És Wc is előfordul itt-ott. Amúgy egészen megdöbbentő, hogy a sok vadkempingező ellenére is gyakorlatilag zéró szemét, nincs szétdobálva. Semmi, nincs teli szarva a környék, mindenki elássa a termékét, vagy kivárja a sorát a budinál, ahol azért reggel kisebb social élet van. Mégis tiszta, és ha elfogyna a közös papír, amit senki nem lop el, akkor valaki mindig hagy ott egyet a naívan papír nélkül érkezőknek.

-A Hurrican Cliffs: inkább lazább, könnyebb trailek, több flowal, nagyrésze lent megy nem egy Mesa tetején de van az is. Pihenő napokra vagy kezdőnek

-A Guacamole: Kedves 20km es kör egy Mesa Peremén és felszínén, melós technikás, de nem vészes, nincs térerő, szuper alvós placcok

-A Little Creek: Mountain Trail forks nélkül sosem jutsz körben gyenge a jelölés, De szuper hely, jó technikás, főleg homokkő. Jó térerő és szuper alvó helyek. kb 20km

-A Gooseberry Mesa: Itt van a legtöbb trail, napokra elég.  De többségük kemény, kell hozzá erő és technika is. Eszméletlen kilátás a mesa-ról, alattad a Red Bull Rampage pályái. Jó alvóhelyek és van térerő is jellemzően, sőt wc is

-Grafton Mesa: Nem messze a Gooseberry-től kb 20km kicsit lendületesebb de azért technikás trailek a Legaljára vivő Grafton trail az azért tartogat keményebb részeket. És vissza is kell jönni.

-Wire mesa: Az előző kettő mellett, ez a leg lendületesebb, de nagyon élvezetes és káprázatos kilátás, lentről csak terepjáróval megközelíthető. Térerő van, szuper alvós placcok is a környéken bár van mikor lezárják.

-Desert canyon  Nem rossz, kellemes kis sivatagi tekergés, de  a többi árnyékában nem ez a legjobb

-Rhytm & Blues: csak a jobb oldalát jártam be az szuper volt, volt kellemes flow, mesés panorámával, de volt rohadt kemény technikás rész is benne. Térerő van, aludni kicsit arrébb.

Nagyon sok bringás látogat ide, egész évben, pl az északi államokból vagy Kanadából, a hideg tél elől itt találnak menedéket. Nyáron azért nagyon forró lehet, de így tavasszal és ősszel szuper.

https://trailhead.hu/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like