Reiterealm és Schladming trailjein

Ne számíts részletes trail elemzésre vagy tesztre, inkább csak egy kis kedvcsináló, és egy kis véleményezés a pályákról.

Reiteralm nagyon kellemes meglepetés volt. Valahol a neten bogarászva olvastam, hogy a legjobb osztrák parkok közé sorolják. Én meg pont itt voltam mellette, úgyhogy kipróbáltam.

Parkolás a felvonó aljában és már indulhat is a feltekerés. Ezt nyílván nem mindenki akarja, pedig ez volt az eddigi legjobb felmeneteli nyom. Hasonló mint Kőszeg, csak ebben kb. 750m szint van körönként, de kellemes  8-10%-os, forgalom mentes aszfalton, illetve nagyon sima dózer úton. Közben elmaradhatatlan panoráma természetesen. Jó napom volt, pihent voltam, úgyhogy kimondottan jól esett. És még egy jó hír, a trailek 90-95%-át két körrel be tudom járni egyszer.

Kékkel kezdtem, ez egy kellemes flow trail, meglepően jó állapotban. Nem volt szét fékezve, jó lejtése volt, nem kellett sokat tekerni benne. Bárki számára teljesíthető. Meseszép környezet, mintha festve lenne.

Betartva a nehézégi szinteket pirossal folytattam. Ez természetesen már meredekebb volt, és ennek okán féktávokon rázósabb, de nem vészes egyáltalán.  Még ez is inkább épített feelinget adott, de a jobbik fajtából. Kimondottan élvezhető volt.

A végére hagytam a feketét, kár volt, nekem ez tetszett legjobban. Egész természetes jellegű volt, és mivel talán sokaknak sok, vagy csak elrettennek látatlanul, így nincs szét fékezve. Kimondottan jó rajta menni. Nincs benne emlékeim szerit olyan horror rész, óvatosan XC bicajjal is megoldható, annak aki elég ügyes, sőt, kiváló fejlesztő lehet megfelelő szinten. Nem kezdőknek természetesen!

Imádtam ezt a parkot, szerintem viszonylag kevesen használják itt Schladming mellett, annak árnyékában, pedig mindenképp érdemes rászánni egy napot. szerintem bármilyen szinten bringázol itt jó állapotú és jó vonalvezetésű pályán nyomhatod és élvezni fogod.

Schladming, nem véletlen a legnépszerűbb

Itt már jártam, de annyira rég, hogy akkor még csak egyetlen nyom volt szerintem, a világkupa pálya. Na az most is megvan, de a helyiek felismerték a piaci igényeket és kapartak még ide pár trailt, a kellemes flow trailtől kezdve a Világ Kupa pályáig már minden féle van.

Azt hiszem ez a legnépszerűbb bikepark a magyar bringások közt, amit én eddig elsősorban szinte történelminek nevezhető VK múltjánk, a könnyű elérhetőségének és a majd húsz évvel ezelőtt itt dolgozó Gulyás Misinek tudtam be, és ezeknek nyílván mind van is közük a sikerhez. De el kell ismerni, hogy ha minden szempontot figyelembe veszek és nem az én egyéni becsípődéseim alapján nézem, akkor ez volt a legjobb bike park a túrám során.

Hogy, miért?!

Tökélete infrastruktúra természetesen. Parkoló, üzlet, szerviz, bérlés, minden a felvonó aljában. Mondjuk zuhanyzót nem találtam de lehet az is van csak nem kerestem eléggé. (de ez amúgy elég kevés helyen van) Még a lift is itt volt a legprofibb, kényelmesen befér két ember, és nagyon jó bringa rögzítő van bennük.

A trailek nagyon jók. A kék pályán bárki lejön és jól lehet tanulni rajta, de mégis szórakoztató, és persze mese szép környezet hozzá. A pirosak már azért igényelnek tudást, főleg ha tempót mész, ezek vannak legjobban szét járva, de nem vészes. Feltűnően jól meg volt építve mind a piros mind a kék pálya. szinte nem is volt olyan kanyar vagy ugrató, amibe bele lehetne kötni. Látszik, hogy bringások építik őket. Egyiknek sem fogy el a fala, vagy rossz az íve, ami nagyon megkönnyíti az életünk, és tanulni is jobban lehet így rajta.

a fekete pálya meg ugye a VK pálya részben. Én ezt élveztem legjobban, talán mert többnyire természetes hatású volt, illetve nem volt annyira szét járva. Meg valahogy nekem ott kezd igazán élvezet lenni, ha erősen támaszkodnom kell a fékekre és gumikra, ha alacsony sebességnél is érzem a kihívást. És ebben azért akad ilyen rész. Bár úgy gondolom egy ügyes versenyző XC géppel is levergődik rajta, tehát ilyen értelemben nem túl nehéz és sokaknak teljesíthető, de persze tempó mellett már mókásabb.

Nagyon ajánlott kategória ez a Schladming. Jól ki van találva mind a pálya, mind az egyéb lehetőségek, itt a család minden tagja jól érezheti magát.

https://trailhead.hu/index.php/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like