Egy teljes szezont nyomtunk a FLR 95X MTB cipőben. Lássuk,hogy bírta.

Tavasszal már írtunk róla részletesen,már akkor is több hónap használat volt benne, de most így a szezon végén visszatérünk rá, ha már végig nyomtuk benne az egész évet.

Hiteles informátoraink beszámolói alapján sejtettük, hogy tartós darab lesz, de ennek ellenére meglepett, hogy mennyire jól viselte a beletaposott bő 5000km-ert. Ráadásul végig kemény terepen. Így a normál igénybevételen túl jutott neki esés, kőfelverődés, ágak, por, sár, tolás, minden, amit egy montis cipő csak kaphat. DE ENNEK AZ ÉGVILÁGON SEMMI NYOMA A CIPŐN!!!

Igen tudjuk, hogy 5000km még nem egy bolygó kerülés, de tuti, hogy annyit elfog még menni. Ráadásul ezt végig terepen, ami mégiscsak inkább egy vegyes felhasználású 10e felé kacsingat. Olyankor meg azért, ha nem is gatyásodnak le a cipők, de azért már vannak jelei a használatnak, rosszabb esetben az elhasználódásnak. De ezen tényleg semmi, olyan mintha épp csak kipróbáltam volna. Minden traumát nyom nélkül túlélt, egyedül a talpán a carbon lakkréteg, ami karcos a kövektől és a pedáltól, de ez elkerülhetetlen. Viszont még a cserélhető gumi mintázat sem mutat a felszíni kopás nyomokon kívül semmit. Pedig azt hittem, ha valami, akkor ez csak oda lesz kicsit, hisz ha már cserélhető, akkor „hagy kopjon” is lehetne a gyártói vezérelv, illetve azért volt már olyan cipőm, aminek a talpa töredék ennyi használattól olyanná vált mintha egy sorozatgyilkos támadt volna rá késsel, darabokban szakadt le róla a minta. Pedig jó márka volt az is.

A tekerős mechanika sem fáradt el, ugyanolyan biztonsággal zár, véletlen kioldás egyetlen egyszer volt egy esésnél, de ott azt hittem le is szakad az egész, szerencsére nem így lett. A felső rész azon túl, hogy úgy néz ki, mint az új, úgy is tart. Nem tágult, nem nyúlt ki. Továbbra is imádom, nagyon kényelmesen simul a lábra, van egy pici rugalmassága, így jobban illeszkedik, de megfelelően meghúzva teljesen nyúlásmentes a felsőrész. A talpa sem lett rugalmasabb időközben, mondjuk ez nem is jellemző a carbon cipőkre.

Továbbra is az a véleményem, hogy az egyik legjobb verseny cipő a piacon. Tartóssága és ár/érték arányban pedig verhetetlen. Nincs beárazva a neve, majdnem fele annyiért megveheted, mint pl. az S-works cipőket.  Ha az egyik legjobb verseny cipőt szeretnéd, de elérhető áron akkor ez neked való.

https://bikelogistics.hu/termekek/ruhazat/cipo/mtb/124578_flr-f-95x-ii-mtb-cipo/?utm_campaign=flrf95xII&utm_source=teszt&utm_medium=trailhead

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like