WTB Trail Boss és Vigilante enduro gumi teszt, ez valami zseniális…

A WTB idehaza nem a legelterjedtebb gumi márka, pedig régi jó hírű gyártó, és komoly tapasztalatokkal rendelkező cégről van szó. Amerikában nem meglepő módon sokkal népszerűbb volt, elég gyakran jött szembe a traileken. Két XC gumiját nemrégiben teszteltük, most pedig két trail gumit, a Trail Boss-t és a Vigilante-t is kipróbáltunk tőlük.

A Trail Boss inkább hátra ajánlott, kezdjük ezzel. A tekerősebb trail vadászoknak vagy durva XC-re van 2.25”-os verzió, 26 és 27” méretben egy-egy fajta, míg 29”-os három fajta. 2.4” és 2.6”- os verzióban pedig összesen további öt féle van, méret, gumikeverék és oldalfal függvényében. 

Mi a 29X 2.4”  TCS Tough/Fast rolling 60Tpi TriTec verziót használtuk. Tehát egy tubeless kompatibilis, duplafalú és három komponensű gumiról van szó, azaz a legjobb, legdurvább verzióról. Ebből amúgy nincs is High Grip verzió, mivel inkább hátsó guminak szánták és a jobb kopásállóság is fontos szempont volt. Csak méretben és oldalfalban tudunk választani. De nem éreztük ennek semmi hiányát. 

Mintázata közepesen, vagy attól egy picivel sűrűbb, gondolom ennek köszönhető, hogy nagyon simán, csendesen és gyorsan gurul. Tényleg minden várakozásomat felülmúlta ezen a téren.  Először csak azt hittem, hogy csak a keményre fújt állapotában ilyen gyors, de miután vissza eresztettem kimondottan alacsonyra, akkor is megmaradt ez a jó érzés, persze lassult valamit, de sokkal jobb, mint, ami elvárható egy ilyen gumitól. A vékonyabb könnyebb 2.25”-os verzió ezért akár a tekerősebb szakágakban is szuper lehet. 

Súlya 1021 gramm volt, picit több mint a gyári adat, de nem mondható kikönnyítettnek, cserébe viszont nagyon erős. Fogásra is érezni, hogy van anyag az oldalában rendesen, nem kell félteni. Hát nem féltettük, kivittük egy bő hetes cseh/lengyel trailpark tesztre. Aki járt már erre annak nem nagyon kell bemutatni, hogy mi vár itt rá. Van minden, de nyilván a sziklák a legdurvábbak, van olyan trail, ami szinte csak szikla, úgyhogy kapta a pusztítást a gumi rendesen. Én kimondottan alacsony nyomáson bringázom, kopogott is párszor, de minden sérülés nélkül lehozta a hetet, pedig néha igen csak oda lett verve. Persze biztos ki lehet herélni ezt is, de mit nem?! Nekem nem sikerült, ok nem is ez volt a cél, de azért azon sem lett volna szabad meglepődni, ha feladja valahol.  

Fölfelé mindenhol felkapaszkodik, de ez nem is lehet kérdés, egy ilyen guminál amúgy sem ez a legfontosabb kritérium.

Kanyarok: na, ez már izgalmasabb kérdés. Az oldal mintái kicsit szokatlan mód nem előre és befelé néznek, hanem fordítva kifelé. Ez némiképp szembe megy a régi iskolával, de ma már nem ők az egyedüliek ezzel a koncepcióval a piacon. Talán ennek az elrendezésnek köszönhető, hogy van egy ici-pici kúszása a kanyarokban, ami első körben szokatlan volt, de aztán ráéreztem és nagyon bejött. Nem csúszik meg nagyon soha, csak picit hagyja ívre fordulni a hátulját, ettől az egész olyan játékosabb lesz, de mikor kell, akkor tart rendesen. Ebből az állapotból nincs az-az isten, ami kizökkentené, jó nyilván van, de nekem nem sikerült még. Olyan jól tart kanyarokban, hogy sokáig nagyon messze bringáztam a határaitól. És még most sem vagyok benne biztos hogy ki tudom teljesen bringázni. Kimondottan tetszik neki a nagy tempó, a döntött kanyarok. Kicsit meglepő mód minden talajon szuper volt. OK az extrém tapadós sziklákon bármi jó szinte, de azért érződött, hogy van benne plusz, de az igazi meglepetés mégis az volt, hogy a laza, morzsás, mocsok talajon is brutál jól tartott, nem csúszott meg komolyabban soha, csak egy kis kontrollálható kúszás volt max. Jutott neki eső is, de vizesen is nagy meglepetést okozott nagyon jól tapadt még a nedves gyökereken is, ez nyilván a jó keverék és a három komponens érdeme. 

Fékezhetőség: Nem lehet erre sem panasz, bár vannak nagyobb, ritkább pogácsás gumik, amik extrém laza talajon tuti jobbat fognak, de amit egy enduró felhasználás a hazai szinten kér, azt ez gumi bőven hozza. 

Kopásállóság: Ez megint meglepett, 9 nap gyilok után (ez kb 30-35 óra bike parkos ride) ennyit kopott. Pedig az itteni kövek olyanok, mint a legdurvább csiszolópapír és néha álló kerékkel csúszol le rajtuk, mert olyan meredekek. Nem mondom, hogy újszerű, de jobb állapot, mint ami várható volt, és még így is fog, érezni, hogy már nem új de még bőven jó. Szóval tök rendben van ez a része is. 

Sikerült valahogy úgy eltalálni a minta sűrűséget és formát, hogy még mindig szuperül guruljon, de mégis tudjon kapaszkodni a laza talajon is. Kimondottan ajánlott gumi, főleg, ha nem szeretsz cserélgetni, mégsem akarsz kompromisszumot kötni, ezzel egész évben mindenhol jól el leszel és nem fogod mégsem azt érezni, hogy „ide pont más kellene”. Inkább hátra ajánlanám, nem azért mert elől ne lenne jó, hanem mert arra ott a Vigilante, ami oda még jobb. 

Akkor folytassuk is Vigilante-val.  Amiből a legerősebb TCS Tough, dupla oldalfalú verziót kaptuk, Tritec High Grip, azaz a legpuhább, három komponensű gumikeverékkel. Amúgy a palettán 2.3”-os vastagságban egy 26”, és három 29” verzió érhető el, (27.5” valamiért nincs). Mi 2.5” vastag kivitelt használtunk, ez és a 2.6” valamint a 2.8” kapható 27.5” és 29”-os méretben. Azon belül is 4-5 verzióban, oldalfaltól és gumikeveréktől függően.

Ezt előre szereltük, ahogy azt a  gyártó is ajánlja, nem bonyolítják túl a verziókat, előre szánták, ennek megfelelően nem is gyárt 29-es méretben keményebb keveréket. A mintázat itt is fordított képet mutat, bár majdnem szimmetrikus. 

Súlya 1253 gramm a mérlegen, ami nagyjából meg is felel a katalógus adtanak. Mintázata hasonlít a Magic Mary-hez, de talán még egy picivel nagyobb és főleg ritkább bütykei vannak. Ennek ellenére ezen sem éreztem, hogy nagyon vissza fogná a bringát, de hátul persze kevésbé jól gördülne, mint a Trail Boss, azért is ment az hátra az, az agresszívabb Vigilante meg előre a jobb kontrollért és fékezhetőségért.

A kanyarokban, ha a Boss jó, volt akkor ez k…va jó! Tényleg mindenhol jól érzi magát, mindegy neki, hogy bazalt szikla, vagy épp kavics, netán por vagy sár, ez megingathatatlan. Egy dologgal viszont nem árt tisztában lenni, hogy kéri a tempót a terhelést. Esküszöm, ha csak maszatoltam vele, akkor kicsit sodródósabb volt, de ha jól megraktam és ráterheltem, akkor úgy betapadt, hogy nem tudom, mi kellet volna ahhoz, hogy lecsússzon. Ha néha valami nagyon morzsás kanyarban mégis megindult kicsit, akkor is stabilan kontrolálni lehetett, illetve nagyon nem is kellett, mert egy pillanat alatt betapadt újra valahol, elképesztően jó ez a HIgh Grip keverék, meg az egész gumi. Az én tudásomhoz bőven elég, de szerintem többhöz is. Olyan tempót mentem vele a már ismert pályákon, amilyet korábban semmivel nem mertem itt. Nagyon jó érzés ez az extra biztonság érzet, amit ad.  

Fékezhetősége is kiváló, csak épp nem nagyon kell vele ☺. Na jó, azt mindig kell, de ezzel tényleg kevesebbet és kisebbet, mert bárhol elfordul. 

Esőben, sárban, mintha mi sem történt volna. Persze nem igazi mély sár gumi, szétjárt pályás versenyre, de egy átlagos trutyival simán megbirkózik és mondom, valami állat jó anyaga van, soha nem csúszott meg.

Tartósnak ez is ugyanolyan tartós, mint a Trail Boss, igaz ez elöl volt, hátul a ritka nagy pogácsák azért biztos jobban fogytak volna, de le a kalappal a WTB vegyészei előtt, jó az anyaguk, puha nagyon tapadós és mégis tartósnak tűnik. 

Zseniálisan jó gumik, a legjobb választás volt ezekre a napokra, voltam velük feltekerős parkban és liftesben is, így fontos volt, hogy még tekerni is lehessen, de lefelé is mindig számíthassak rájuk, legyen elég tapadás. Hát lett, sokkal több, mint reméltem. Csak ajánlani tudom a kombót, akár versenyre vagy a mindennapi edzésekre is, ha hasonló stílusban nyomod. Én nagyon megszerettem őket gyors mégis brutál jól tapadó gumik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like