Magura MT8 Pro és MT Trail fék teszt, első rész videóval

A Magura fékek kissé megosztóak. Valaki isteníti a fékereje és az adagolhatósága miatt, valaki fél tőlük, mert egy városi legenda szerint nem megbízhatóak. Ennek járunk most utána egy hosszú távú, átfogó teszt sorozat keretében. Két teljes szettet Egy MT8 Pro-t és egy MT Trail-t fogunk nyúzni egész évben. Néha kicsit erőn felül, hisz az MT8 Pro egy pille könnyű XC fék, mi meg trail bringán fogjuk kínozni) Kipróbáljuk az össze betétjüket és több tárcsát is, sőt tuning fékkarokat is kipróbálunk hozzájuk. Lesz videó és beszámoló is jó pár alkalommal.

Én már használtam korábban egyszerűbb típusát és maximálisan elégedett voltam vele. Egyszer kellett légtelenítenem 3 év alatt. Ha valaki erre ugrana, annak jelzem, hogy minden más márkával csak több bajom volt.  Ami nem jelenti, hogy azok rosszak, inkább csak azt, hogy ezek a kihegyezett tárcsafékek elég kényesek, minden márka, így előfordulnak problémák, gyakorlatilag bármelyik márka ellen és mellett fel lehet szólalni… Mi illetve én most vállalom a „kockázatot” és mindkét bicajomra Magura fékeket szerelek. Meglátjuk, hogy bírják a szezont, beszámolunk róla, akár hogy is alakul. Hamarosan jön az első test róla, addig is az felszereléséről készítettünk egy rövid videót.

Hogy a dolgot tovább fokozzuk, magunk installáljuk és légtelenítjük a fékeket, ráadásul a legprimitívebb légtelenítő eszközzel nézünk szembe a kihívással, hogy lássuk mennyire nehéz feladat is ez.

Nézd meg hogy boldogultunk ezzel a fázissal. https://www.youtube.com/watch?v=sPaZVfeOUqw

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like