Rudy Project Spinshield Air teszt, egy szemüveg mindenre is…

Rudy Project Spinshield Air teszt, egy szemüveg mindenre is…

A Spinshield Air egy új, 2023-as modell a Rudy Project kínálatában. A már piacon lévő Spinshield modell tovább gondolt verziója, gyakorlatilag a keret alsó részét távolították el róla, amivel egyrészt kicsit szellősebb lett, másrészt kisebb holt tér van (bár ennek a gyakorlatban nincs nagy jelentősége, harmadrészt és talán ez a legfontosabb, egy kicsit más megjelenést és stílust kölcsönöz az Active Lifestyle kategóriába tartozó új modellnek. Ez az a kategória, ami egyszerre menő, stílusos, kicsit retro, de sportos annyira, hogy tényleg lehessen aktív sportra is használni.

Ráadásul a Spinshield Air dioptrizálható is! A polikarbonát lencse alá helyezhető egy rendes, dioptriás lencse, ennek a rögzítését az RX Insert rendeszerrel oldották meg ennél a modellnél. Viszont sajna a kedvencemmel, az Impactx2 Photochromic lencsével ez a modell nem érhető el, csak a teli keretes Spinshield, amit korábban már teszteltünk.

A Rudy Project azért ebbe a modellbe is bele tette a tudása javát, és a tényleg vagány külső sok praktikus dolgot is rejt. Ilyen pl. a sík panoráma lencse, ami teljes oldalsó védelmet is biztosít, másrészt vagány retro style.  A szárak és az orrnyereg ugyan nem hajlítható, de nagyon jó ergonomikus kialakítása van és egy nedvesen is jól tapadó ergo-grip gumírozást ültettek bele. Így minden helyzetben elég stabil marad.

Techinaki paraméterei:

 • keretalapanyag: Grilamid
 • tömeg: 26 gramm
 • bázisgörbület: 5
 • lencse méret: 147×59 mm
 • szárhossz: 125 mm
 • állítható szárvégek: nem
 • állítható orrnyereg: nem
 • gumírozás: igen 
 • lencsecserélhetőség: nem
 • dioptriázhatóság: igen
 • tartozékok: mikroszálas zsák
 • Made in Italy
 • 2 év garancia

Jelenleg 6 szuper színben érhető el. Mi a Crystal Ash/Multilaser Orange verziót választottuk. Nem volt könnyű, baromi szép mind. Igazi vagány sportos színek. Ebben az tetszett, hogy bár színei élénkek, feltűnőek, de mégis olyanok, ami gyakorlatilag bármilyen bicajhoz, sisakhoz vagy mezhez passzol. A 13%-os fényáteresztő képességű Multilaser Orange lencsétől féltem picit, hogy netán sötét lesz majd, mivel én szinte mindig a fényre sötétedő, így erdőben sokkal világosabb Impact-x Photochromic lencséjüket használom. De meglepően hamar hozzászoktam és nagyon megszerettem. Kimondottan jó a kontraszt benne. Persze nem a késő novemberi szürkülethez tervezték, hanem inkább a tavaszi, nyári napsütéses napokra, de ilyenkor egy sötét erdőben is szuperül használható, persze azért ilyen helyen továbbra is jobbnak tartom a fényre sötétedő lencséjüket, de ez én vagyok, aki a sötétebb lencséket kedveli annak ez a mennyország. A nyitottabb, napfényesebb részeken, gravel, vagy road szakaszokon zseniális. Pont jó a fényáteresztő képessége. Nem fáraszt a napsütés szemből sem, és gyönyörű színeket ad a tájnak.

A kényelem tíz pontos és a stabilitással sincs semmi gond, főleg nem roadon, vagy könnyebb terepeken. Nem akar le esni vagy elmozdulni. Akár a versenyzést is be lehet vállalni vele, de persze erre jobb egy Cutline vagy egy Defender nekem.

Ajánlani, azoknak ajánlanám elsősorban, akik szeretik a kicsit sötétebb, de üde színvilágú lencséket. Nem kimondottan sportszemüveget keresnek, hanem inkább a trendi akár utcán is hordható szemüvegeket szeretik. Valamint, akiknek fontos a vagány megjelenés, a Spinshield Air a fémesen, narancssárgásan tükröződő, sík lencséjével abszolút a mai sport divat trendeknek megfelelő forma, nagyon jól áll mindenkinek.

Aktuális típus választékot és árakat itt találod. https://www.rudyproject.hu/rudyproject_kategoriak/active-lifestyle-995/spinshield-air-1167

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like