Kerékpárba integrálható szerszámok a Granite-tól!

Szeretnéd, ha sosem maradnának otthon a szerszámaid? Ráadásul nem akarod táskában cipelni vagy a bringán rögzíteni? Íme, a megoldás, kerékpárba rejthető szerszámok a Granite-tól.

A szerszámok, defektjavítók cipelése sokaknak okoz kihívást a mai napig, persze tudjuk, hogy léteznek erre megoldások, hátizsák, nyeregtáska, zseb, de ha valami kifinomultabb megoldást keresel, akkor a Granite szerszámok között érdemes szétnézned. Mindenféle problémára kínálnak integrálható megoldást. Minden termékük fekete és narancs elox színben érhető el. Igényesen kidolgozott és átgondolt tervezés jellemzi őket. A tartósságról nem tudok beszámolni, hisz ahhoz éveket kellene használni, de szemrevételezés alapján elég tartósnak tűnnek.

Most a Bikelogistics jóvoltából kaptunk egy szettet, amit szeretnénk részletesebben bemutatni nektek.

A legnépszerűbb tároló hely a villanyak, erre a célra többféle megoldást is kínál a Granite.

A számomra legszimpibb a Stash RCX Multi-Tool Kit. Ehhez ki kell szedni a villából az a-head dugaszt, ami az anya szerepét tölti be, és a helyére tenni a kis alumínium hüvelyt, aminek az alján egy szétfeszülő egység van, ez látja el a korábbi csillaganya szerepét. Ha ez megvan, csak bele kell csúsztatni a szerszámot ebbe a hüvelybe és mehetünk is. Nagyon jól, feszesen illeszkedik benne, kiesés kizárt, viszont van egy minimális mozgástere a szerszámnak, ami tompán zöröghet. Ezt vagy egy nagyon vékony O-gyűrű ráhúzásával tudod orvosolni, vagy egy darabka szivacs/polifoam darabot dobj az aljába, ami segít feszesen tartani.

2-2.5-3-4-5-6mm-es imbusz, PH2 csillagcsavarhúzó és T25 torx bitfej található a szerszámovn valamint 4 méretben küllőanya kulcs, centírozáshoz, illetve szelepmag kiszedéshez. Fogása is egész jó, de persze nem ez lesz a műhelyszerszámod. Viszont, ha az erdőben ér valami nem várt meglepetés, akkor jó eséllyel orvosolni tudod, mivel a legtöbb eszköz megtalálható ezen a szerszámon, amire egy túrán szükség lehet. És ami a legfontosabb: mindig veled lesz, mégsem foglal el semmi plusz helyet.

A teljes súlya a tároló résszel együtt: 110 gramm

Ára: 19.990 ft-tól

A Stash RCX expandere 23.5-27 mm-es villanyak belső átmérőig működik, de bizonyos villákkal nem használható azok kúpos belső kialakítása miatt. Ezt ellenőrizd vásárlás előtt, vagy választhatod a másik megoldást amit kínálnak Stash Multi-Tool néven. Itt nem egy kis dió feszül a villanyakba, hanem egy hosszú csavar (adnak több méretet) megy át a villanyakon és alul a vállon fekszik fel egy ellendarab, egy kupak és ezek összefeszítésével állíthatod be a kormánycsapágyat. Pontosan úgy, ahogy egy HeadLock rögzíti a kormánycsapágyat: atomstabil, még intenzív lejtőzés mellett is csökkenti a kormánycsapágy fellazulás lehetőségét, szóval két legyet ütsz egy csapásra!

150-240mm es villanyak hosszig működik és valamivel nehezebb, 132 gramm a súlya. Funkcióiban teljesen megegyezik az RCX-el. Kapható külön 1 1/8” és tapered villákhoz is.

Ára: 17.990 ft-tól

Ezen felül van még egy racsnis kulcsos, cserélhető bites megoldás is. A Grantie Stash RT Rachet, ami szintén a villanyakba rejthető. Jó megoldás, ha gyakran használod, de valamivel nehezebb és drágább, emiatt én inkább a fentebbi modelleket preferálom, de persze mindenki dönthet a saját szempontjai alapján. Dolgozni nyilván ezzel a legjobb, de mivel ezeket vészhelyzetben használja az ember évi pár alkalommal, így nálam nem ez a fő szempont. 

A szettben 2-8mm-es méretig imbuszfejek, PH2 csillagcsavarhúzó és T25 torx bitfej található, amivel akár 60Nm nyomatékig is dolgozhatunk, valamint tároló zsebecske láncjavításhoz szükséges patentszemeknek.

Ezzel az eszközzel nagyon gyorsan és kényelmesen lehet dolgozni minden alkatrészen, a mélyebben lévő nehezebben elérhető alkatrészek sem jelentenek neki akadályt, mivel van hozzá egy kb. 5cm-es szárhosszabbító toldat is

Súlya: 159 gramm

Ára: 23.900 ft

Természetesen a kormányvégek sem maradhatnak kihasználatlanok, ide rejthetjük a láncprést és a tubelessjavító szettet is. Igazából ezek úgy vannak kitalálva, hogy nem csak a kormányvégbe, hanem egy vastagabb gumi betéttel az üreges hajtókar tengelyekbe is ugyanúgy berejthető, de oda nyilvány csak az egyik a kettő közül.

Granite Stash Chain tool minimál mérete ellenére is egy nagyon jól sikerült darab, egész jó fogása van, nem okoz gondot vele a munka. Bár reméljük sosem lesz rá szükség. De ha mégis akkor mindig ott lesz veled, hogy megmentsen egy nagy gyalogtúrától vagy fuvartól. Enélkül én nem megyek sehova, mert tényleg szívás, ha valahol a hegyek közepén szakad el a láncod és míg imbuszt jó eséllyel bármelyik házból vagy autószervizből kérhetsz a következő faluban, láncprés nem lapul minden házban.

Rögzítése egyszerű, egy 3mm-es imbusszal kell csak meghúzni a kormány végdugó közepén. Ebből amúgy több méretet is adnak hozzá, pontosabban van egy nagyon vékony végdugó a zárt végű markolatokhoz, illetve van egy a nyitottakhoz. Ez utóbbi szép is és masszív is. A rejtett is szép, de ott nem kell, hogy masszív legyen, így nem is vitték túlzásba az anyagot. Kiesni tuti nem fog, zörgés tompán itt is előfordulhat, ez kormány belső átmérő függő is. Ezt itt is egy O-gyűrűvel, vagy szivacsgyűrűvel tudod orvosolni.  Nagyon jó kis cucc, de ha még reszelni akarnak rajta akkor adhatnának hozzá ilyet is és akkor tökéletes lenne ????

Súlya mindössze 44 gramm

Ára: 7.590 ft

A Stash Tire Plug tubeless javító szettre ugyanaz igaz, mint a láncprésre, rakható kormány végbe és középtengelybe is. Adnak hozzá 4 vékonyabb és 4 vastagabb javító kukacot is, amiből 4-5 tehető egyszerre a belsejébe. Használata egyszerű, megfelelő fogást biztosít a kukac benyomásához. Az én kormányomba ez is tökéletes volt, de egy vékonyabb falúban, ha zörögne, a fenti módszerekkel ez könnyen orvosolható.  

Abszolút alap, hogy valamilyen defektjavító legyen nálunk, és ha már kell, akkor mennyire jó már, hogy így a bicajba integrálhatjuk.

Súlya mindössze 33 gramm

Ára: 7.290 ft

Bár manapság a legtöbben belső nélkül nyomjuk, azért vannak kivételek és persze egy pótbelsőt én mindig viszek magammal így is, hiszen szakadt már szét a külső gumim annyira, hogy ne fogja meg a lötty.  A belső minimalista, de mégis biztonságos rögzítésére nyújt megoldást a Granite Rockband

Ez nem egy egyszerű heveder, hanem a heveder belső felére van varrva egy másik heveder , ami a kicsúszás megakadályozása végett szilikon csíkokkal is el van látva. Először ebbe rakod bele és fogatod össze a belsőt, a gumileszedőt és a patront, aztán ezt az egészet tudod a külső, erős, főhevederrel a vázra rögzíteni, gyakorlatilag bárhova, ahol találsz helyet. Ezen is van gumírozott bevonat, hogy ne csúszkáljon.  Elhelyezkedés atom stabil, tuti nem fog leesni, ha jól megfeszíted. Viszont egy tipp, ha kitaláltad hol lesz jó hely, érdemes alá tenni egy védőfóliát, mert idővel koszosan összekarcolhatja a vázat.  A Granite, ha jó fej akar lenni, a jövőben ezt adhatná hozzá????

Anyaga érzetre örök élet, nagyon erős. Súlya pedig mindössze 24 gramm.

Ára: 2.990 ft

És a végére egy kakukktojás. Ha mégsem az integráció a fő szempont, hanem inkább a legjobb kezelhetőség, akkor Granite ROCKnROLL egy ilyen eszköz. Maga a szerszám ugyanaz, mint amit villanyakba integráltan a Stash RT Ratchet-ként ismertettünk, de ha nem ragaszkodsz az integrált tároláshoz, félár alatt megúszhatod ezt a beruházást. Ez egy kicsi, de jól kézre álló racsnis szerszám, amihez egy akár övre is felhúzható tokban érkezik.

A szettben 2-2.5-3-4-5-6-8mm-es imbusz , PH2 csillagcsavarhúzó és T25 torx bitfej található, valamint tároló zsebecske láncjavításhoz szükséges patentszemeknek. Ezzel az eszközzel nagyon gyorsan és kényelmesen lehet dolgozni minden alkatrészen, a mélyebben lévő nehezebben elérhető alkatrészek sem jelentenek neki akadályt, mivel van hozzá egy kb. 5cm-es szárhosszabbító toldat is. A bitek 1/4”-os szabványúak, így ha elvesznének, könnyen pótolhatók, illetve bővíthető is a szett igény szerint. 

A teljes szett tokkal együtt 131 gramm 

Ára: 11.490 ft

Nekem első látásra szerelem volt a Granite rejtett szerszámcsaládja. Ráadásul nem hemzseg a piac a hasonló termékektől. Konkrétan én itthon nem is tudok más hasonlót, szóval abszolút hiánypótlónak érzem. Az áraik sem vészesek, sőt a láncprés és defektjavító kimondottan kedvező áron megy. A multi szerszám sem vészes, de nem is a legolcsóbb. Lehet, nem mindenki áldoz erre ennyit, de mi úgy vagyunk vele, hogy a szerelésnek meg kell adni a módját, és jobban is megy a javítás, ha megfelelő szerszámokkal áll neki az ember. Vannak, akik szeretik az ilyen letisztult megoldásokat, nekik egy kiváló lehetőség/kiegészítő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like