Hoztunk egy nagyon kedvező árú trail sisiakot, a Rudy Project Crossway-t

A nagytesóját a Protera-t használom már egy ideje és eszméletlen jónak tartom, olyan mintha a fejemre öntötték volna. Most felkértek, hogy kicsit ismerkedjek Crossway-el is és mutassam be nektek. Amire rögtön felvívták a figyelmem, hogy ez teljesen más fejformára készült, ne lepődjek meg. Ez érződött is azonnal, míg a Protera tényleg mindenhol ugyanúgy ér a fejemhez, rám folyik és átölel, a Crossway elsőre kicsit szűkebbnek feszesebbnek tűnik és olyan, mintha kisebb felületen feküdne fel, ami így is van, mivel kevésbé nyúlik le. Ugyan nem kényelmetlen, de az első érzés az volt hogy ezt nem az én formámra gyártották. Ez nem az én sisakom, más a fejformám egyszerűen, de aztán számomra is érthetetlen módon nem rosszabb lett a helyzet hanem  pár másodperc után valahogy megváltozott minden és egy rettenetesen stabil és komfortos kontakt érzetét adja. PERSZE ETTŐL MÉG MÁSNAK LEHET TEST IDEGEN, VAGY TÖKÉLETES IS. EZÉRT FONTOS ALAPOSAN FELPRÓBÁLN A KISZEMELT SISAKOKAT, szánj rá pár percet, később hálás leszel magadnak érte ÉS NE DÖNT 5MP ALATT, hagyd a fejeden pár percig azt is ami jónak tűnik meg azt is, ami elsőre még nem egyértelmű. Ami viszont elsőre pokoli azt engedd el!!!

A sisak két méretben  S-M (55-58 cm), L (59-61 cm), és több szuper színben kapható. Természetesen fényvisszaverő matrica is el van látva.

tömeg: 250 gramm
méretek: S-M (55-58 cm), L (59-61 cm)
szabványok: CE/EN 1078, CPSC 12.03
héjszerkezet: dupla InMold
szellőzőnyílások: 23 darab
tarkórögzítés: függőlegesen is állítható RSR 10 S racsnis
állheveder: csatos
szivacsozás: bogárhálós, cserélhető
Airframe-szivacsozás: van
napellenző: integrált

Pár szó a technológiáról:

Polikarbonát külső héj és EPS habréteg dupla InMold technológiás kapcsolata gondoskodik az ütés elnyelésről és a fej védelméről. A megszokott inmold technológiát az olaszok tovább fejlesztették, és egyrészt közvetlen az EPS habba van injektálva a polikarbonát héj, másrészt nem a klasszikus felülről-alulról két darabbal befedjük a habot megoldást használják, hanem a két darab egymásba csatlakozik (mint két lego) amitől még erősebb egységet alkotnak, valamint a két rész pozícionálása kicsit el van forgatva, így még nagyobb területet fed le.

CROSSWAY eps-in mold on Vimeo

Irány a terep.

Tekerés során nagyon kellemesen szellőzött, a 23db kimondottan nagy méretű szellőző nyílásnak, valamint a nagyon profi szivacsozásnak köszönhetően.  Illetve a belső szerkezet úgy került kialakításra, hogy a fejedről a kis párnák és a hálós szerkezet mindenhol elvezeti az izzadtságot és mindenhol egyenletesen felfekszik, de a sisakkal magával csak valahogy pár ponton van kontaktban, mint egy kifeszített háló és ezáltal felette is jól jár a levegő. De még a belső műanyag heveder is perforált, ami szerintem tényleg sokat segít a jó klímában. Folyamatos bent a légmozgás, nincs belerohadás vagy csurgó verejték.

Bár még mesze a nyár, de egész biztos vagyok benne, hogy akkor is szuper lesz. Kimondottan szeretem, hogy bogárhálóval szerelt a front rész, mivel kopasz vagyok így kimondottan zavaró, ha betalál valami soklábú és elkezd rallyzni a fejemen, az esetleges csípésekről nem is beszélve. Természetesen a szivacs szett cserélhető, mosható és utólag is vásárolható hozzá új, ha elhasználódott a régi!

 A tarkón, a tekerős állító rész is zseni, van egy kis lekerekítés, ami könnyíti a belebújást, de ami fontosabb, hogy úgy fogja a fejed atom stabilan, hogy mellette nem fáj és nem vág be.  A tekerentyű jól kitapintható és állítható kesztyűben is. Természetesen ennek a magassága, vagy mélysége is állítható, hogy mennyire nyúljon le a tarkódra, ezzel érdemes is játszani, hogy a legjobb neked. Sehogy sem rossz, de nagyon nagy különbségek vannak érzésre, ha jobban lenyúlik, akkor itt is bejön az-az átölelős érzés, ami még jobb érzést kelt az emberben.

Szemüveget bele lehet szúrni elég stabilan a felső rész szellőzőibe, bár ezt már nem a szemüveg levevős felhasználóknak fejlesztették szerintem. A tarkó résznél viszont már nem is fér el rendesen vagy legalább is nem mindenkinek és nem mindegyik, merthogy a felhasználási terület kritériumainak megfelelően a Crossway-nek már kicsit jobban lenyúlik a tarkó része.

A hevederek nagyon kényelmesek és nincs az a körülmény, amiben hajlandó lenne elállítódni. Ha kellene amúgy jól állíthatóak, minden irányban, de fura mód erre semmi szükség. Hozzáteszem ezt az összes Rudy sisaknál megfigyeltem, hogy olyan mintha előre beállították volna (hozzám) így ezzel egyetlen pillanatot sem kellett foglakoznom, még az államnál is pont optimális a feszessége. Persze ez nagyon egyéni, de úgy látszik, mintababa fejméretem van. Sanszos, hogy a legtöbb ember ugyan ezt fogja tapasztalni. Nincsenek azért akkora differenciák ezen a téren.

A shieldje nem állítható, de leszedhető ha valakit zavar. Viszont jó erős és megfelelő szögben áll, nem lóg be a képbe.

Olyan érzésem van, mintha egy ultra könnyű sisak lenne összenőve a fejemmel.  Amúgy tényleg könnyű, mindössze 250gramm a súlya (mérlegen 247) ez pedig kimondottan jónak mondható ebben a kategóriában, utólag nézem, ők azt írják a kategória legkönnyebbje, na akkor ezt éreztem?. De visszatérve a kényelemre illetve a stabilitásra, van egy olyan újszerű, de nagyon pozitív érzésem, mintha ez egyáltalán nem akarna a fejemen mocorogni. Ami részben a profi belső pánt rendszernek köszönhető, de szerintem a formája is sokat segít ebben. Kintről nézve ugyanis mindenhol kb. ugyanolyan vastag az ütés elnyelő héj anyag, nincsenek kiálló anyagtöbbletek, hanem követi a fej formáját. Lehet hülyeség, de szerintem emiatt sem tud kilendülni a héj a rázós terepen sem. Hanem marad stabilan a fejeden, mint egy sapka. Ez nagyon kényelmessé és szerethetővé teszi nekem.  

Összegezve, ha egy kimondottan baráti árú sisakot keresel trail, vagy mindennapi használatra, ráadásul szereted a prémium márkákat, kinézetet és minőséget, akkor megtaláltad. Fontos megemlíteni a kiemelkedő supportot. A Rudy Project hazai forgalmazója csak ezzel a márkával foglalkozik, 100%-ig erre fókuszálnak, így ha valamit be kell szerezni, biztos lehetsz benne, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy mihamarabb megkapd, amit kértél, gyorsan megrendelik neked, ha kell, de a saját alkatrész raktárkészletük is hatalmas.

Bár nem egész éves versenyzésre készült, de egy nagyon szép, kényelmes, könnyű és biztonságot nyújtó sisak a Crossway, ami a legtöbb ember céljaira tökéletes választás, kimondottan kedvező 37901ft-os áron.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like