Igazi kellemes, közepes montis kör Pilisborosjenőről Dobogókőre és kicsit túl is rajta. Olyan szerintem, amit mindenki szeret.

Trailek típusa:  Közepesen nehéz, nincs benne extrem rész de nem is unalmas. Az ilyet szeretik a legtöbben

GPS Track:

Hossz: 35km

Szint: 1021m

Menetidő: kb.2-2.5óra

Átlagos technikai nehézség: 2-3/5

Kondi igény: 2-3/5

Singletrack, dózer út, aszfalt arány: 50/45/5  Szerencsére a kétnyomos utak is egész izgalmasak és szépek

Időjárás kondíciók: Vegyes talaj sárban azért nem ez a legjobb választás. Nem beragadós de nagyon fröcsögős tud lenni

Rajt és irány: Pilisborosjenő tetejéről nyugat felé Csobánkai temető irányába, de lehet a Falótól is, ugyanoda visz. A kör mindkét irányban járható, de visszafelé a dobogokői emelkedő az egy komoly kihívás, csak jó kondiban ajánlott.

Leírás: Ez is egy olyan kör, amit sokan fognak szeretni, mivel mellőzi a durva lejtőket, és a brutál mászásokat is, bár könnyűnek azért nem lehet nevezni a hosszú dobogókőre mászást, de megéri. Csodaszép táj főleg ha zöld, sok patak, pláne ha esik. Emellett egyáltalán nem unalmas, pont van benne annyi kihívás, hogy még egy rutinos rider is élvezze, de a kezdőket sem riasztja el. 

Víz vételi lehetőség: Csobánkai temető, Dobogókő. Szeretet forrás és Pilisszentkereszt kis kitérővel

Kajálási lehetőség: Sok, Pilisborosjenőn a Faló a végén jól eshet, vagy a Nappali, Szentkereszten Étterem, bolt és Hilda cukrászda bár ez kb 1km kitérő. Dobogókőn Matyi büfé és Turista ház és még sokan mások.

4 comments
 1. Na az jó alapozás lehet év elejére, aztán jöhetnek a durva emelkedők, leejtők?

 2. Március 18-án letekertük és tényleg szuper kör, de…
  Van benne 2 átlagos fizikai állapottal kitekerhetetlen emelkedő, persze ha ez ebike útvonal akkor természetesen ez nem kritika. És persze biztosan kitekerhető de ez nem átlagos erőnlét már.
  Szerintem a piros 3szög le Dobogókőről illetve a Kevély nyeregből le már színén elég technikás amihez kell tapasztalat, gyakorlat és bringa is.
  Ezekkel csak azt akarom mondani, hogy semmiképpen nem egy kezdőknek való útvonal, gyakorlattal és erőnléttel (vagy ebikekkal) nagyon szuper.

  1. Kedves Csaba!
   Nem ez sem Ebike útvonal. Sajnálom, ha kicsit túl sok volt az a két emelkedő (melyik kettő volt az) nekem ez egy könnyű kör, de mindenki más szinten van, nincs ezzel semmi gond, ha kiismered, hogy mit milyennek nevezünk onnantól tudni fogod, hogy neked mi fér bele. De azért ha csak két rövid szakaszról van esetleg szó, akkor az nem mérvadó. Azért ebben a sportban az simán benne van ,hogy egy könnyűnek nevezett útban is van pár méter nehéz rész, de összességében nem vészes.
   De ha jól érzem nem is kritikaként fogalmaztad meg a mondandó, hanem inkább kiegészítésnek a te meglátásod alapján. Amiért külön köszönet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like