Egy könnyebb 2 órás kör, kezdőknek is, Pilisborosjenő és Pilisszenkereszt körül

Trailek típusa: Könnyű XC kör az utolsó lejtőt leszámítva. Az kicsit sziklás

GPS tracket innen tudod leszedni PC-ről: https://www.alltrails.com/explore/map/map-6d8e483–47

Hossz: 30,4km

Szint: 780m

Menetidő: kb. 2óra

Átlagos technikai nehézség: 2/5, de az utolsó lejtő lefelé a hosszúhegyi gerincről az köves, zúzós

Kondi igény: 2/5

Singletrack, dózer út, aszfalt arány: 45/45/10

Időjárás kondíciók: Inkább szárazabb időben, de semmiképp nem nagyeső vagy éjjeli fagy utáni olvadásban olyankor helyenként nagyon retek tud lenni. De kisebb csapadékot elbír.

Rajt és irány: a Jenői Faló-tól, nyugat felé indulva kövesd a tracket kifelé a falutól Csobánka irányába

Ez egy könnyed szép trail, ami ideális kezdőknek is, de aktívabb riderek sem fognak azért unatkozni. Ha valaki nagyon csípi a köves lejtőket, nagyon kezdő még, akkor az hagyja ki a hosszúhegyi gerincet hazafelé, helyette a hosszúhegyi úton ugyan oda fog könnyebben és simábban kilyukadni. Viszont ha felmész ott izgalmasabb, technikásabb, és van egy gyönyörű kilátópont is

A kör inkább egy hurok, amit a Hosszúhegyi gerinc kihagyásával lehet lerövidíteni. Illetve komolyabb helyismerettel, azért máshol is, Szentkereszt kihagyásával vagy azon áthaladva.

Víztöltési lehetőség, Csobánkai temetőben és Pilis szentkereszten, vagy némi kitérővel a Szeretet forrás Szentkereszt felett. Szentkereszten amúgy kötelező a Hilda cukrászda, ami személyes kedvencem. A legfinomabb és legkedvesebb hely, egyedi sütikkel. De mellette van kisbolt s étterem is.

2 comments
  1. Jó néhány éve a csobánkai temetőben a kútra kiírták, hogy nem ivóvíz.

    1. Nem találkoztam ezzel a felirattal, de lehet volt ilyen. Az is lehet csak átmeneti volt. Mi sokszor töltöttünk már ott. De nyilván ha ráírják, ne kockáztass. Köszi az észrevételt:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like