Bianchi Arcadex GRX600 Gravel teszt és élménybeszámoló

Tök véletlen keveredett hozzám, igazából egy másik fotózás „díszlete” volt, de ha már így alakult, miért ne rángassuk meg kicsit.

Megjelenés nagyon baba, nekem piszkosul tetszik, szép vastag csövek, de mindenhol arányos, kicsit futurisztikus itt-ott, de nincs túl tolva, szóval vagány.  

Az első érzés, ami megfogalmazódott bennem, ahogy ráültem, hogy kicsit fura, lassan nehézkesen kanyarodik, mint egy trail bicaj, egészen szokatlan volt, főleg, hogy 2 napja még életem talán leg agilisabb országútiját próbálgattam, ami szinte helyben megfordul. Na, ez nem ilyen, ami egyáltalán nem baj, sőt! Csak hirtelen fura volt. De elsőre nem ítélkezünk meg amúgy sem 5-10km/óránál kell jó legyen a geo. Szóval kemény voltam, nem rettenetem meg és mentem tovább. Aztán 15km/h felett el is tűnt ez az előbbi fura érzés és megjött helyette a b+ ez ku…a jó. Iszonyat stabil nem idegeskedik, és minél gyorsabban mentem, annál inkább erősödött ez az érzés. Nagyon kényelmes volt az egész, ami már alapból sokat jelent egy magam fajta 40+os, öreg harcosnak. Pedig, mint utólag kiderült ez még nem a Bianchi rezgés elnyelős csoda carbonjából van, de így is extra komfortos valahogy. Ez persze nem azt jelenti, hogy egy méteres droppból érkezve vaj simán landolsz síkon. Nem, az fájni fog még ezzel is! De a kisebb rázókat a váz, a carbon villa és a ballonos 45mm-es gumik úgy simítják ki, mintha nem is lenne. Kb. olyan vele ilyen terepen, mintha road-oznál egy kicsit rázósabb úton. De hát igazából erre van, nem?! Ok a sziklák, és gyökerek érződnek azért, de azt nem várhatjuk el tőle, hogy kimozogja, mint egy 160-as enduro. Amit kell, azt nagyon tudja. Talán még egy jófajta karbon kormánnyal lehetne kicsit tovább fokozni eme pozitív tulajdonságát.

Minél többet mentem vele, annál inkább élveztem a járgányt. Ami legjobban tetszett benne az hihetetlen stabilitása. Olyan szépen megy egyenesen, annyira nyugodt kis bicaj, hogy szerintem minimum egy meteorit becsapódás kellene az első kerék mellé közvetlen, hogy azt kitérítse az irányából. Ennek okán nagy sebességnél sincs semmi para, ott kerül igazán elemébe. Nagyon megbocsájtóan a rider hirtelen kormány mozdulataira. De mégsem éreztem, azt hogy nem lenne elég fordulékony. Szerintem a gravelezéshez pont ideális, ott azért nem jellemző, hogy nagyon alacsony sebességgel kellene szűk helyeken manőverezni.

Ha a múltkori 3T Exploro Race gravelhez kellene hasonlítani, akkor azt versenyzősebbnek, agilisebbnek és keményebbnek jellemezném, ezt meg stabilabbnak és kényelmesebbnek. Jobban elnyeli a rázkódást és valahogy baromi jó az egészen ülni. Terepen abszolút, de országúton is. Igazából azt sejtettem, hogy terepen szuper lesz, de nagy meglepetés volt aszfalton, tök jól lehetett vele haladni, és kiállva is azt éreztem, hogy ez úgy nagyon halad, talán mert nagyon passzol hozzám. Nem kellett keresgélni, hol és hogy jó a pozícióm, hanem adta magától és csak repültünk. Persze valószínű nem hozza, amit az országúti bringák, de egy 28-as gumival egy lelkes, de nem pro bringásnak nem tudom a súlyon kívül mi hátrány lenne ha ezzel országútizna?! Jó, persze picit biztos lassabb, de ezt egyáltalán nem érezni.

A felszereltsége Shimano GRX teszi a dolgát szuperül, ahogy kell, nem mondom, hogy nincs profibb cucc a földön, de nem volt gondom a váltással hajtással sosem, és ha nem győzelmi babérokra törsz, akkor ezzel is nagyon boldogan el lehet tekerni bárhol. A fékből viszont eltudnék rá képzelni egy kicsit erősebbet is pedig csak 75kg vagyok. Előtte az új Ultegrát próbáltam, azért az sokkal komolyabbat harap. Ez is megáll, olyan kb., mint egy nagyon jó felni fék (de ez tudja sárban, esőben is ezt) de attól nem kell félni, hogy meghúzod a nyakad egy nagyobb fékezésnél. Ok egy gravelen megint csak, nem olyan nagy gond ez, nincsenek akkora fékezések hisz a tapadás sem akkora. De azért ha kell, ha nem, mind arra vágyunk, hogy szakadjon lefele a minta, ha egyszer úgy döntünk nagyon meg kell állni.

A kormányt írtam, hogy egy carbon még tudná fokozni az élményt, de amúgy ezzel sincs gond.

A nyereg viszont egyszerűen fenomenális, életem talán legjobb nyerge, egy Selle Italia Boost. Most próbáltam először, de nem akartam elhinni, hogy egy ilyen sportos nyereg, ennyire jó tud lenni.

A gumik meglepően jók aszfalton is és terepen is, sokkal jobbak, mint vártam. Kellemes csalódás volt.

A kerekek, hát ezen lehetne súlyt faragni és még a komfort és a sebesség is nőne vele. De amúgy rendben vannak, baj nincs velük csak nem a csúcskategória, ennyi.

Nagyon élveztem ezt a bicajt, de nehéz a tesztelők élete, ezt is vissza kell adni.

Kinek ajánlanám a Bianchi Arcadex gravelt? Akik egy stabil, de mégis gyors gravelre vágynak és igénylik, hogy egy bicaj kényelmes is legyen. Na, ők fogják legjobban imádni. Olyan igazi endurance bicajnak is mondhatnám, amin úgy érzem, sosem válik kényelmetlenné, fárasztóvá a tekerés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like