Pro Koryak 150mm Dropper nyeregcső teszt

Nem könnyű feladat egy ilyen nyeregcsövet tesztelni, mert igazából már jól kiforrt technikáról beszélünk, így lényegében, vagy működik, vagy nem, a különbségek az apró részletekben vannak, illetve tartósságban lehet, de ahhoz meg ugye éveket kellene nyúzni.

Anyaga 3D kovácsolt 6061-es alumínium, ezzel szerintem sosem lesz gond, erős, masszív darab. Kapható 30,9 és 31,6mm es átmérővel is. Súlya bowden és kar nélkül 508gramm.

Egycsavaros nyereg állítás és rögzítés. Ez talán az egyetlen pontja, amibe bele lehet kötni, mivel ha nagyon nagy terhelést (rá huppanást) kap, akkor el tud állítódni. Nekem ugyan nem tette, de meg kell húzni erősen és esetleg a belső részt valamit tapadás segítő anyaggal is el kell látni, ha mégis elmozdulna. Illetve egy kicsivel macerásabb a precíz dőlés szög beállítás az ilyen rendszereknél. Cserébe viszont kicsivel könnyebb, mint a két csavaros billenő fejű rendszerek.

Belső bowden elvezetése van (de létezik külső bowden elvezetésű is belőle), ami hibátlanul működik is. Nagyon jó minőségű bowdent adnak hozzá, ami sokat segít a könnyed működtetésben. A vezérlő kar kimondottan magas minőségű és szép is. Praktikusan állítható minden irányba, hogy a lehető legjobban kézre essen. Nem mondom, hogy senki másnak nincs ilyen, de azért nem minden gyártó foglalkozik ezzel a részlettel, pedig bizonyos esetekben létfontosságú.

A nálam lévő modellt 150 mm-el lehet letolni, de létezik 170mm-es verzió is. Természetesen fokozatmentesen bárhol megállítható.  Nem tudom minek köszönhető, de az eddigi legsimább működésű „patronos” dropper, amivel dolgom volt.  Sőt igazából eddig csak ennél és a Fox droppernél tapasztaltam azt, hogy akkor is lecsúszik simán a súlyomtól, ha kimondottan a hátuljára és hátra felé terhelek a nyergen, a többinél ilyenkor, ha nem is mindig, de időnként kissé vagy épp nagyon megfeszült a rendszer és nem csúszott be. (és ezt hozta a teszt során végig) Olyankor kicsit előre felé kell terhelni, hogy az erő a nyeregcső hossztengelyével minél párhuzamosabban hasson. Itt ezzel nem kellett foglalkozni, a legszélsőségesebb esetben is tette a dolgát.

Szerelése, karbantartása egyszerű, otthon elvégezhető és ajánlott is időnként, mivel, ha egyszer bele jut a kosz az már gyorsan meg tudja koptatni. Ez sok dropper gyenge pontja sajnos.  A szimering a becsúszónál szerencsére elég feszesnek tűnik, nehéz ezt megmondani, de mintha jobb lenne, mint a sok más droppernél. Ez megint csak nagyon fontos részlet mert talán a legfontosabb tényezős a tartósságát illetően. 

Holtjátéka minimális minden irányba és a teszt alatt ez nem is változott, de ennek tartósságát szintén csak évek alatt lehetne megítélni, mint ahogy a bevonatét is. 

Ára: 119.990.- Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like