Kicsi, olcsó, és hibátlanul teszi a dolgát! Pro Compact Mini pumpa

Kispumpa teszt…?! Nem a leghálásabb dolog, hisz túl sok extrát nem lehet ezekbe beletenni. Kicsit le egyszerűsítve vagy működik, vagy nem. Vagy jó, vagy nem. Hát ez működik, méghozzá hibátlanul. És ha rendesen felboncoljuk, azért mégis akad pár új dolog még ennél az olcsó modellnél is. Látszik hogy gondolkodtak, figyeltek a részletekre, igyekeztek kicsit jobbat adni, mint a konkurensek.

Azt írják üvegszál erősítésű test, ezt ugyan ellenőrizni nem tudom, de elhiszem, és érzésre tényleg egy masszív és tartós darabnak tűnik és még könnyű is. Van egy full carbon mini pumpám itthon az 65g ez meg 85g. Viszont a 65grammos az azért fele ilyen jól pumpál, és 4x ennyibe kerül. Ha így nézem nem kérdés melyik a jobb. (ugyanitt 65grammos carbon pumpa eladó)

-Apróság, de fontos, hogy a konzolja a bringán az is egy nagyon masszív darab és még egy gumi betétet is kapott, hogy stabilabb legyen. Nincs rázkódás, zörgés és kiesés!

-A pumpa nyomó feje mágnesesen rögzül a testhez, a menetközbeni zörgést kiküszöbölendő, szerintem ez tök jó megoldás, tetszeni fog, ha te is csendben szeretsz bicajozni.

-Természetesen jó presta és autó szelephez is, megfordítható a szelep rész pár mp alatt.

-11bar/160PSI nyomást tud elvileg, amit ugyan nem ellenőriztem, de ha a felét tudja az is elég, és azt tudja, azt próbáltam.

-Nagyon tetszik, hogy a feszítő fülecske egyrészt feszesen, erősen simul a testhez, másrészt nagyon kis formás darab, nem lóg ki nem áll el. Ez azért jó, mert nincs esélye annak, hogy beakadjon valami bokorba menetközbe, valamint itt sem jelentkezhet zörgés menetközben.

-Ugyan semmi extra ergonómikus kialakítása nincs, de ennek ellenére nagyon könnyű és kényelmes vele pumpálni.

Én a magam részéről nagyon szeretem ezeket az egyszerű műanyag kispumpákat. Ez legalább nem fáj ha elhagyom. Na meg eddig nekem ezek váltak be legjobban.  Inkább a design terén maradnak el a sokkal drágább fém testű testvéreiktől (na meg árban szerencsére), de ez a modell még ebben is egész jól sikerült. Nem mondom, hogy ipari formatervezési díjat adnék neki, de a hasonló kis pumpákhoz képest egész jól mutat. Nekem abszolút bejött és merem ajánlani, meg is tartottam magamnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like