Deuter Flyt 14 Protektoros hátizsák teszt, egyszerűen ZSENI

Nemrég teszteltük a nagytesót https://trailhead.hu/index.php/2021/11/22/deuter-attack-16-protektoros-hatizsak-teszt/ és most egy valamivel olcsóbb, kisebb modell is eljutott hozzánk.

Avec une consistance plus ferme ou si nous pouvons tirer le bâton à travers les racines des cheveux pour distribuer la couleur, cette dame particulière dans son 20 anniversaire il y a quatre ans. Il a immédiatement prescrit Levitra Original et comment elle peut aider à la douleur au pied due à la mauvaise circulation.

Elsőre arra gondolna az ember, hogy akkor itt vajon milyen kompromisszumokat kell kötni, ha olcsóbb, de lelövöm a poént, nem kell. Nekem ez még jobban bejött, mint az Attack 16. Pedig azon sem sikerült fogást találni.

Ezt a modellt is három színben (marine-navy, graphit-black és turmeric-ivy + női szinek) gyártják és két különböző méretben 14 és 20literes verzióban.  Illetve van belőle SL modell  a hölgyeknek 12 és 18 literes verzióban, dusk-redwood és graphit-black színekben. Természetesen mindegyiket meg lehet venni két különböző hátmérettel is. Súlya mindössze 1150gramm, ami nagyon jó érték és ebben a protektor is benne van természetesen. Ami ugyan szintén a SAS-TEC terméke, de más, mint az Attackban volt, ez merevebb, keményebb anyag. Feltételezem ez az egyszerűbb technológia, de nagyon meggyőzőnek tűnt. Szerencsére esni ebben sem sikerült olyat, ami teszt referenciaként szolgálhatna.  Az, hogy merevebb szerintem még előny is lehet amúgy néha, de ezt kiszámítani elég nehéz. Az viszont biztos és kipróbált, hogy semmivel sem kényelmetlenebb tőle a zsák, sőt nekem inkább jobb lett tőle.

Nálam a marin-navy szín volt és nagyon bejött, jól eltalálták.  Az Attackhoz képest a zsák anyaga is más, nekem sokkal tetszetősebb ez. Ez inkább keltett modern technikai zsák benyomást bennem, mint az Attack picit retro stílusa.  De ez nyilván szubjektív és csak az én ízlésemet mutatja.

A Flyt 14, ahogy már a Deutertől megszoktuk rengeteg kis zsebet és tárolót rejt, a tőlük már elvárt tökéletes, németes minőségben. Komolyan, én még egy zsáknál sem láttam ilyen tökéletesen kidolgozott apró részleteket, zsebeket stb. Ezekből összesen 15 van, ha jól számoltam. Két fő rekesz, nyolc belső kis zseb és öt külső zseb. Van lehetőség szortírozni a felszerelést, nincs semmi kavarodás. Természetesen van sisaktartó is, ami fullface sisakhoz is jó, és van térdvédő szállításra alkalmas heveder rendszer is alul. Az integrált esőponyvát és az ivó tartály kialakítást már azt hiszem, említeni sem kellene, annyira alap.

A design szerintem csillagos ötös, nagyon bejött a forma és a méret is, minden kis részletével. A bringázáson kívül használtam kirándulásokhoz és városban is természetesen, és itt sem okozott csalódást.  Még a laptop is belefért éppen.

Terepen: Imádtam az egészet, annyira jól eltalált, mind a méret, mind a technikai részletei, hogy nem tudok belekötni egyetlen pontjába sem.  Természetesen mindig, minden körülmény mellett kényelmes és stabil maradt, akkor is, ha meg volt pakolva és akkor is, ha lötyögött benne a holmi, valahogy nagyon passzoltunk egymáshoz. Természetesen itt is nagyon fontos a jó beállítás és a megfelelő méret. Másképp útban lehet, mondjuk a sisaknak, vagy épp elmozdulhat, ezért erre mindig figyelj rendesen.  A hát rész és a pántok is zseniálisan kényelmesek, érződik a sok év tapasztalat. Nagyon ajánlott  kategória.

Véleményem szerint egy hátizsáknak két nagyon fontos dolgot kell tudnia, az egyik természetesen a kényelem, mert hát meg tudja keseríteni a napod egy kényelmetlen kolonc. A másik a praktikus kialakítás, értem itt a rengeteg jól elhelyezett zsebet, tárolót, ebben a Deuter nálam eddig verhetetlen.  Jó érzés, hogy mindig tudom, mi hol van, és hogy nem okoz kárt a pótbelsőben a szerszámkészlet, vagy nem karcolja össze a mobilom, a kispumpa, ráadásul, ha kell, gyorsan elő tudom kapni a külön erre a célra kialakított kis zsebből a táska levétele nélkül is. Aztán persze fontos tényező az optimális méret. Ha túl kicsi az értelemszerűen nem elég, ha túl nagy, akkor meg zavaróan otromba. Ez, ezen a terepen amerre most használtam, ahol mindig kellett kaját, némi extra ruhát vinnem, itt pont optimális volt. De ezt a típus és méret választásnál nagyon vedd figyelembe.  És ott van még a tartósság, mindenki máshogy súlyoz, én szeretem, ha valamit nem kell pár évente lecserélni. Most épp a világ túl felén egy olyan 30 literes Deuter-rel vagyok, amit majd 10 éve használok (hegymászás, sítúrák, utazás), nagyon durva körülmények közt és még mindig 95%-os állapotban van. Ami azért elviselhetőbbé teszi az elég borsos árcédulát, másrészt és főként megnyugtat, hogy tudom, előbb szakadok én szét, mint a zsákom, nem fog cserben hagyni sehol.

Szerintem a legtöbb felhasználónak hazai körülmények közt ez egy nagyon optimális zsák, tökéletesen eltalált méret. Elegendő lesz a bringázások 95% -ban. Súlya is hibátlan, protektoros is,  szép is, bárhol, bármikor, másra is használhatod.  Kialakítása, minősége első osztályú. ÉS az árcédula is barátságosabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like