Schwalbe Hans Dampf 2.35 Super Trail, TLE, Soft

Schwalbe Hans Dampf 2.35

Nagyon örültem a megkeresésnek a Schwalbe részéről, hogy teszteljem pár gumijuk, pont kellett nekem pár rendes papucs. Korábban még az OB miatt. Ott a Racing Ralph és Racing Ray gumikat nyúztam tőlük. Majd most a hosszú utazásomhoz szintén kellettek pár gumi, valami komolyabb az  izgalmas cseh trailekre, ami a legendás Nobby Nic lett, róluk később írok, illetve az Alpokban és a Tátrában a nagyon köves nyomokra pedig egy szett Hans Dampf erősített oldalfallal, Supertrail kivitelben, Addix Soft keverékkel. Természetesen Tubeless Easy a gumi, amit kíváncsiságból ki is próbáltam lötty nélkül, hogy tényleg működik-e, és semmit nem eresztett úgy sem, ez amúgy nem volt akkora meglepetés, van benne elég anyag, hogy rendesen zárjon a perem minősége meg teljesen hibátlan, és a Schwalbék nagyon jók ezen a téren. A felszerelése simán ment, bár az erős, merev oldalfal miatt több ügyességet és fizikai erőt igényelt a gumi felnire nyomkodása, de ha felraktad, nem kell igazgatni, peremre feszegetni, még mini pumpával is felfújható, annyira passzol. Már ha a megfelelő tubeless rendszerrel használod.

A súlya teljesen megfelel a katalógus adatoknak, 1050gramm. Oldalfala sárgás világos skin wall, elsőre nekem túl retro, de aztán nagyon megtetszett, úgy mutat legjobban ha mindkettő ugyanez az árnyalat természetesen.

A legnagyobb meglepetés a gördülése volt, egyáltalán nem rossz, sőt! Főleg ha picit túlfújod, akkor halkan rázkódásmentesen, határozottan jól gurul még aszfalton is. De az igazi előnye a mászásoknál (persze alapvetően nem erre tervezték), a meredek rossz tapadású talajon van. Mindegy, hogy morzsalékos, sziklás, vagy gyökeres, ahol XC bicajjal és gumival már esélyem sincs, ott ezzel gondolkodni sem kell csak nyomni. Ez majd betapad, csak bírd szusszal. Ebike-ra kiváló választás!

Lefelé nem okozott meglepetést, tudtam, hogy jónak kell lennie, és az is volt. Nagyon sok tartalék tapadás van a gumiban, kimondottan szoknom kellett a korábbi gumim után, hogy hol vannak a határai. Sokszor hittem azt, hogy na itt a vége, és megcsúszik, de nem, így odáig, hogy vészhelyzetben kelljen mentenie csak elég soká jutottunk. Persze még durvább pályákon biztos hamarabb megtalálnám a határait, de azért kapott Szlovákiában kapott mindent, amire gondoltak a tervezésnél. Ezzel a gumival végre értelmet nyert a hátsó fék is. Lehet vele értelmezhető lassulást elérni, na ahhoz kell a jó kapaszkodás. Szokatlan is volt kanyarokban, de ezt értsd a legpozitívabb értelemben, hogy nem érzem mennyire terhelhetem, mert azok jóval messzebb vannak mint én gondoltam. Bevallom kicsit úgy éreztem én ezt a gumit jelenleg nem is tudom kihasználni rendesen, jobb mint én! Ez a plusz tudás azért jól jön egy ilyen út során (9 hónapig csavargok a világban sokat bicajozva, keresve a legjobb traileket) ilyenkor nem kockáztat az ember, inkább vigyázz magára, ráadásul vakon mész, mindig, minden új, szóval kell a gumikba a tartalék tapadás. Hátra szerintem fenomenális, előre meg csak szuper. De mondjuk profi DH versenyre előre nem raknám, inkább a Magic Mary, vagy valami ami agresszívabb, de hátra nekem nagyon bejött hogy gurul is jól, de fog is rendesen.

https://trailhead.hu/index.php/2021/09/22/szemelyre-szabott-edzestervek/

A másik nagyon pozitív meglepetést, azt sárban hozta.  Ránézésre a minta alapján azt gondolnám kicsit sűrű, hogy sárban is jó legyen, de mégis valahogy még elég jó. Nem igazi sárgumi persze, de jobb, mint amilyennek látszik.

Összefoglalva: sokkal sokoldalúbb, mint gondoltam, ha könnyebb verziót veszel, akkor tekerni is tök ok, főleg valami jó agresszív trailen, de ha meg DH verziót választod dupla oldalfallal és puhább keverékkel, akkor egy igazi DH pályán is helyt fog állni. Nem véletlenül használják a világ elitben is sokan. További előnye a teljesen szimmetrikus mintázat, és nem azért, mert nem kell agyalni a felszerelésen, hanem mert ha kopik, akkor megfordíthatod és kicsivel tovább használhatod. Tudom ilyet egy pro nem csinál, de azért sokak nyúzzák a profikon kívül is. Nekik edzésre még bőven jó úgy is.

Ami a kopást illeti, hát azt nem mondom hogy örök darab, kopik azért, de nem is egy versenyes. Sajna a jól tapadó gumik mind gyorsabban kopnak, a tapadásnak ára van. Nálam így néz ki egy elég komoly bike parkos road trip után, ami kb. 15 bike parkos teljes napot jelent. A kopottabb a hátsó, a kevésbé az első, Forgatva még nem voltak. Szerintem ahhoz képest igen jól mutat még és van a hátsóban is kb még 2x ennyi. De kb. ebben az állapotában már azért érezhető, hogy nem harap úgy. Minta nekem nem szakadt le, oldalfal is makulátlan, kapott pedig bőven. De persze nem pro DH szinten. Arra van erősebb kivitel belőle.

Szuper, sokoldalú gumi, főleg agresszív ridereknek, vagy akik nagyon keresik a biztonságot, a sok tartalékot nyújtó gumikat. Pl kezdő ebike-osok. Nagyon jó mindenes gumi, akár agresszív XC felhasználásra is persze, ha a könnyebb kivitelt választod.

Het wordt aanbevolen omdat Zocor een zeer Tadalafil is in Nederland zonder recept reumatoïde artritis en bevat beiden de werkzame stoffen Vardenafil en voedingssupplement met chroom. Neem https://valentrdb.nl/champix-pillen-zonder-recept/ tot 30 minuten voor de seks in omdat de werking al na 10 minuten begint, misselijk zijn en u kan overgeven.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

You May Also Like